Eveniment

Scurgeri de radiaţii la centrala nucleară care a explodat în Japonia

Scurgeri de radiaţii la centrala nucleară care a explodat în Japonia

Autor: Radu Racu

12.03.2011, 12:52 58

Scurgeri de radiaţii au fost observate sâmbătăla un reactor nuclear instabil dintr-una din celemai mari centrale ale Japoniei, afectată de oexplozie care i-a zburat acoperişul, scrie Reuters.

Evoluţia situaţiei devine alarmantă pentru autorităţile careîncearcă să prevină un dezastru nuclear provocatde cel mai grav cutremur care a lovit statul nipon în ultimii 140de ani.

"Deocamdată cercetăm situaţia. Vom oferi informaţii publice cândavem ceva concret", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului,Yukio Edano. El a precizat că populaţia a fost evacuată pe o razăde 10 kilometri de la centrala din Fukushima.

Acoperişul şi zidurile clădirii reactoruluide la centrala nucleară Fukushima s-au prăbuşit, lascurt timp după ce în zonă a fost auzită o explozie.

Surse guvernamentale au declarat că explozia a avut loc sâmbătă,în jurul orei locale 16.00 (9.00, ora României), iar TokyoElectric Power (TEPCO), operatorul centralei, a precizatcă explozia a avut loc după o replică seismică, aceasta determinândşi prăbuşirea clădirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO