Eveniment

Senator american: Dacă Ucraina va pierde războiul, Republica Moldova este în pericol major

Senator american: Dacă Ucraina va pierde războiul,...

Autor: Gabriel Pecheanu

19.03.2023, 19:00 113

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac relatează că, prezent la “Lincoln Day”, organizată la Mar-a-Lago, Florida, a avut un schimb de opinii cu senatorul american Rick Scott: „Concluzia senatorului Scott este cât se poate de realistă: dacă Ucraina va pierde războiul, R. Moldova este în pericol”.

„În acest sfârşit de săptămână, am revenit, la invitaţia prietenilor mei din Partidul Republican, la sărbătoarea <Lincoln Day>, organizată la Mar-a-Lago, Florida”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El relatează că l-a reîntâlnit pe senatorul Rick Scott, una dintre vocile influente ale Partidului Republican, şi a avut un schimb de opinii cu privire la situaţia generată de războiul declanşat de Rusia şi provocările pe care le înfruntă R. Moldova.

„Concluzia senatorului Scott este cât se poate de realistă: dacă Ucraina va pierde războiul, R. Moldova este în pericol major. Prin urmare, este imperios să susţinem şi să apărăm pe toate palierele R. Moldova. De asemenea, să investim continuu în înzestrarea armatei României şi să consolidăm în fiecare zi parteneriatul nostru cu Statele Unite ale Americii”, încheie Tomac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO