Eveniment

Cine sunt Simona Oprescu şi Natalia Intotero, noii miniştri de la Muncă şi Familie: Natalia Intotero, înlocuitoarea Gabrielei Firea, se laudă în CV că are un titlu de „profesor”, doar că nicio facultate din lume nu eliberează un astfel de titlu

Simona Bucura Oprescu preşedinta Comisiei de Administraţie din Parlamentul României

Simona Bucura Oprescu preşedinta Comisiei de Administraţie din Parlamentul României

Autor: Ramona Cornea

18.07.2023, 00:05 1050

Simona Bucura-Oprescu este licenţiată în finanţe-bănci la Universitatea din Craiova Natalia Intotero spune în CV că are titlul de „profesor” obţinut la o facultate necunoscută şi care nu are o pagină pe internet. In plus, nicio facultate din România sau de aiurea nu elibereazaă un titlu de „profesor”. Profesor eşti atunci când eşti angajat ca profesor şi, da, ea a fost educatoare la o şcoală generală dintr-un orăşel din Hunedoara.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că deputata PSD Simona Bucura Oprescu îl va înlocui pe Marius Budăi în funcţia de ministru al muncii iar Natalia Intotero a fost votată în cadrul PSD pentru a deveni ministrul familiei în locul Gabrielei Firea.

„Simona Bucura Oprescu este preşedinta Comisiei de Administraţie din Parlamentul României şi cu experienţă clară în această zonă şi Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost şi secretar de stat la Ministerul de Externe, este şi preşedinta Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Deci sunt două doamne cu activitate şi politică, dar şi în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Propunerile premierului au venit după demisia lui Marius Budăi şi Gabrielei Firea pe fondul situaţiei descoperite de autorităţi în azilele de bătrâni şi de persoane cu dizabilităţi din Bucureşti şi din ţară.

Natalia Intotero, înlocuitoarea Gabrielei Firea, este de profesie cadru didactic, spune ea în CV, şi este absolventă a mai multor forme de educaţie superioară. Ea a urmat cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale “Facultăţii de Limba şi Literatura Română - Limba şi Literatura Engleză”  (2002-2006), obţinând, spune ea,  diploma de profesor.

Doar că ea nu trece în CV ce facultate este asta, la ce universitate a urmat-o, pentru ca pe internet nu poate fi găsită o astfel de facultate. În plus, nicio facultate nu eliberează titluri de „profesor”, cum susţine viitoarea ministră că ar fi obţinut la o facultate de care nimeni nu a auzit. De asemenea, ea a urmat, scrie în CV, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea "Spiru Haret” Bucureşti (o fabrică de diplome), cursuri de management politic la Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai" din Bucureşti (fabrica de cadre de partid a PSD), cursurile Colegiului Naţional de Apărare (o uzină de doctorate false), este absolventă a cursului postuniversitar la Institutul Diplomatic Român. Natalia Intotero are mai multe diplome decât au membrii guvernului României la un loc.

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al muncii din partea PSD este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. Ea a fost ea a fost consilier judeţean PSD la Argeş, în perioada 2004 – 2012. Simona Bucura-Oprescu este licenţiată în finanţe-bănci la Universitatea din Craiova şi şi-a început cariera la o firmă de concepţie şi producţie publicitară, după cum arată CV-ul său public.

Natalia Intotero, înlocuitoarea Gabrielei Firea este de profesie cadru didactic

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO