Eveniment

Şpagă de 100.000 de lei pe tură colectată cu găleata la Siret

04.02.2011, 12:43 64

Ancheta în cazul vameşilor corupţi de la Siret scoate la ivealădetalii picante despre cum se strângea şpaga în Punctul de Trecerea Frontierei.

Anchetatorii de la DNA şi DGA au descoperit că banii strânşi întura de lucru erau colectaţi într-o găleată. Când ieşeau de laserviciu, poliţiştii de frontieră şi vameşii împărţeau şpagafrăţeşte, luându-şi fiecare partea din găleată, scrie Gândul.

Judecătorii au arestat deja 15 dintre poliţiştii de frontieră şialţi 44 urmează a fi prezentaţi de procurorii anticorupţie cupropunere de arestare preventivă. Lista posibilelor arestăricontinuă cu alte 15 persoane, cei mai mulţi fiind vameşi.

Pentru a proba actele de corupţie, investigatorii au montatcamera de supraveghere în monitoarele de la computerele din birourişi au folosit ofiţeri acoperiţi, infiltraţi printre ceicorupţi.

Printre probele din dosar se numără şi interceptări sauînregistrări audio-video, realizate la sfârşitul anului trecut.Unul dintre avocaţii celor puşi sub acuzare a declarat că niciunuldintre aceştia nu îşi recunoaşte vinovăţia, probele anchetatorilorfiind bazate pe interceptări şi percheziţiile efectuate la suspecţisau la birourile acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO