Eveniment

Spital doar cu numele. Spitalul Municipal Urziceni are 29 mil. lei buget de cheltuieli, din care 70% plăteşte salarii. Cu fiecare angajat al spitalului din Urziceni, statul cheltuie 7.600 de lei lunar

Spital doar cu numele. Spitalul Municipal Urziceni are 29...

Autor: Georgiana Mihalache

02.08.2023, 08:30 2878

Spitalul municipal Urziceni are 127 de paturi de spitalizare continuă, dintre care 23 sunt pentru ginecologie În total, 230 de angajaţi lucrează în unitatea medicală, dintre care 50 sunt medici Cum se justifică 23 de paturi de ginecologie într-un spital, dacă în întregul judeţ se nasc doar 6 copii în fiecare zi?

Într-un judeţ cu doar şase naşteri pe zi, afectat de depopulare, naşterea unui copil ar trebui să fie motiv de sărbătoare. Totuşi, o mamă a ajuns să nască pe trotuar în faţa spitalului incapabil să îi ofere asistenţă.

Cazul s-a petrecut la Spitalul Municipal Urziceni, care la momentul în care tânăra s-a prezentat să nască nu avea niciun medic ginecolog de gardă. Spitalul cheltuie anual 29 milioane de lei, dintre care 21 mil. lei (72%) sunt salariile celor 230 de angajaţi. În medie, 7.600 de lei lunar consumă statul pentru fiecare angajat al unui spital în care o naştere fără complicaţii nu poate fi asistată de un medic, iar personalul din spital cheamă ambulanţa pentru transfer la o altă unitate medicală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO