Eveniment

Spitalul "Bagdasar-Arseni": 18 pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 14 la Terapie Intensivă

Spitalul "Bagdasar-Arseni": 18 pacienţi sunt în stare...

Autor: Aurelia Alexa

02.11.2015, 14:40 207

"Este un compartiment ocupat numai de pacienţii arşi. În total sunt, în momentul de faţă, 14 pacienţi în Terapie Intensivă", a spus medicul Andrei Carantino.

Acesta a precizat că deocamdată nu se pune problema ca vreun pacient să fie externat.

"Noi ne vom bucura dacă o să fie salvaţi toţi. Din păcate, este o speranţă. (...) Toţi ar trebui supuşi unor operaţii de chirurgie plastică", a mai spus medicul.

Doctorul Andrei Carantino a declarat că medicii veniţi din Franţa, după ce au fost şi în celelalte spitale, au fost impresionaţi de amploarea incidentului şi de numărul mare de pacienţi.

"Medicii francezi au spus că au văzut şi materiale pe care ei nu le au. Sunt de ultimă oră şi au spus că ei încă nu le au. Este vorba de pansamente. Au spus că nu au ce să spună, pentru că este «jos pălăria»", a mai spus reprezentantul Spitalului "Bagdasar-Arseni".

Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO