Eveniment

Ce spun prognozele: industria ar putea avea primul an pe plus în 2024, după cinci ani de scădere. Industria României înseamnă aproape un sfert din economia ţării şi produsele industriale fac trei sferturi din exporturile de bunuri româneşti

De la stânga la dreapta: Luke Thompson, head of economic indicators & forecasts  la S&P Global Market Intelligence, Ciprian Dascălu, economist-şef BCR, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

De la stânga la dreapta: Luke Thompson, head of economic indicators & forecasts la S&P Global Market Intelligence, Ciprian Dascălu, economist-şef BCR, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Autor: Răzvan Botea

04.03.2024, 08:30 1450

Sectorul industrial angajează circa 1 mil. de oameni.

Industria României ar putea înregistra creştere în 2024, este de părere Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR, a doua cea mai mare bancă din România. El a explicat, răspunzând unei întrebări ZF, că scenariul pe care lucrează este că industria va creşte uşor în 2024, atât din efectul de bază – în 2023 a scăzut – cât şi din redresarea industriei germane şi a zonei euro.

Cu toate acestea, industria ar urma să revină începând cu a doua jumătate a acestui an, arată componenta de anticipaţii a indicelui BCR Romania MPI, care măsoară evoluţia industriei prelucrătoare din România. Până atunci, sectorul manufacturier românesc este în continuare în scădere în România, aşa cum, de altfel, a fost în ultimii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO