Eveniment

Statistica: Nu a mai mers la fel de bine industria, şi nici celelalte ramuri nu o pot duce mai bine dacă industria nu merge

Statistica: Nu a mai mers la fel de bine industria, şi nici celelalte ramuri nu o pot duce mai bine dacă industria nu merge
16.08.2011, 10:39 250

Oficiali ai Institului de Statistică au explicat că încetinirea creşterii economice este cauzată de creşterea mai redusă a industriei decât în primul trimestru al anului, iar această evoluţie se datorează cererii mai slabe la export.

"Este posibil ca producţia mai redusă de la Dacia să contribuie la acest rezultat", au explicat sursele citate.

În primul trimestru din 2011, cererea puternică de Duster a impulsionat exporturile de Dacia, care reprezintă circa 10% din exporturile României.

Cu acest rezultat, se dovedeşte practic că economia românească a devenit dependentă total de evoluţia de pe pieţele externe.

Într-adevăr, pe al doilea trimestru creşterea economică din Germania a fost de doar 0,1% faţă de primul trimestru.

Anunţul de astăzi al Statisticii poate fi rectificat în termen de o lună, când apar datele definitive incluse în buletinul lunar nr. 7 pe 2011.

Pe primul trimestru din 2011 iniţial creşterea anunţată faţă de trimestrul IV din 2010 a fost de 0,6%, pentru ca apoi să fie rectificată la 0,7%, iar creşterea pe primul trimestru faţă de primul trimestru din 2010 a fost iniţial de 1,6%, pentru ca apoi datele definitive să fie de 1,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO