Eveniment

Studenţii reprezintă o forţă de muncă ofertantă pentru companii, însă mulţi renunţă la studii pentru un job bine plătit. Industria cu cele mai multe joburi disponibile este IT-ul, care îşi păstrează locul fruntaş deja de ceva timp.

Studenţii reprezintă o forţă de muncă ofertantă...

Autor: Miruna Diaconu

04.11.2023, 10:42 347

Companiile vor tot mai mult să angajeze studenţi, însă efectul care se creează în piaţă este faptul că studenţii aleg să renunţe la studii în detrimentul unui loc de muncă bine plătit.

„Studenţii sunt o forţă de muncă ofertantă pentru companii. Mulţi studenţi lucrează şi nu reuşesc să termine facultatea pentru că muncesc fiind ofertaţi cu salarii foarte bune. Sunt companii care vin şi zic că studiile nu sunt foarte utile, tot ce au nevoie să înveţe vor învăţa în companie, iar unii dintre studenţi au tras concluzia că nu mai e necesar să urmeze studiile”, spune Mihai Orzan, profesor de marketing online, social media marketing şi inteligenţă artificială în marketing în cadrul Facultăţii de Marketing a Academiei de Studii Economice, în cadrul conferinţei organizate de Hipo despre piaţa muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO