Eveniment

Surpriză la vârful Big Tech: Microsoft l-a angajat pe Mustafa Suleyman, cofondator al DeepMind de la Google şi director executiv al start-up-ului de inteligenţă artificială Inflection, pentru a conduce o nouă divizie de inteligenţă artificială

Surpriză la vârful Big Tech: Microsoft l-a angajat pe...

Autor: Ştefan Stan

24.03.2024, 22:14 326

Microsoft l-a angajat pe Mustafa Suleyman, cofondator al DeepMind de la Google şi director executiv al start-up-ului de inteligenţă artificială Inflection, pentru a conduce o nouă unitate de inteligenţă artificială pentru consumatori, scrie FT. 

Suleyman, un antreprenor britanic care a cofondat DeepMind la Londra în 2010, va raporta directorului general al Microsoft, Satya Nadella, a anunţat marţi compania. El va lansa o divizie a Microsoft care va reuni produsele destinate consumatorilor, inclusiv Copilot, Bing, Edge şi GenAI, sub o singură echipă numită Microsoft AI.

Nadella a declarat marţi, într-o declaraţie: "Îl cunosc pe Mustafa de mai mulţi ani şi l-am admirat foarte mult ca fondator atât al DeepMind, cât şi al Inflection, precum şi ca vizionar, creator de produse şi constructor de echipe de pionieri care merg după misiuni îndrăzneţe".

De asemenea, Microsoft va angaja majoritatea personalului Inflection, inclusiv pe Karén Simonyan, cofondator şi cercetător şef al Inflection, care va fi cercetător şef al grupului AI, subordonându-se lui Suleyman.

Inflection, un rival al dezvoltatorului OpenAI, dezvoltator de ChatGPT susţinut de Microsoft, va opri activitatea la chatbotul său de consum, Pi, şi se va orienta în schimb spre vânzarea de software de inteligenţă artificială pentru întreprinderi către companii, potrivit unei declaraţii de pe site-ul său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO