Eveniment

Surse: Guvernul va rectifica în jos prognoza economică pentru 2023, dar va rămâne la o creştere de peste 2%, mai optimistă decât a majorităţii instituţiilor internaţionale şi a băncilor locale

Surse: Guvernul va rectifica în jos prognoza economică...

Autor: Răzvan Botea

17.10.2023, 18:50 196

Guvernul va rectifica în jos prognoza economică pentru 2023, dar va rămâne la o creştere de peste 2%, mai optimistă decât a instituţiilor internaţionale, cum ar fi Banca Mondială sau Fondul Monetar Internaţional (FMI) au afirmat surse din instituţii implicate în elaborarea prognozelor.

Noua prognoză oficială urmează să fie publicată în noiembrie. 

În acest moment, guvernul are o creştere economică prognozată la 2,8% în 2023, dar urmează să fie revizuită în jos. Spre comparaţie, prognozele actuale ale Băncii Mondiale şi ale Fondului Monetar Internaţional (FM) sunt de +1,8%, respectiv +1,7% în 2023.

În acest moment, cu greu mai trec prognozele de creştere economică de 2% pentru România în 2023, conform celor mai recente analize ale celor mai mari bănci din piaţa locală. Cel mai recent, ING Bank şi-a redus drastic prognoza de creştere economică, de la 2,5% la 1,5%.

BCR, a doua cea mai mare bancă din România, şi-a menţinut prognoza de creştere economică de 2,1%, pe fondul unei prognoze mai bune pentru sectorul agricol în a doua parte a anului. Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, are de asemenea o prognoză de 2,1% pentru creşterea economică din 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO