Eveniment

Teodor Melescanu, “Dupa 20 de ani”: Romania va juca in acest conflict cartea solidaritatii, pe masura posibilitatilor

Teodor Melescanu, “Dupa 20 de ani”: Romania va juca in acest conflict cartea solidaritatii, pe masura posibilitatilor

Autor: Pro TV

27.03.2011, 15:00 36

In editia din 27 martie a emisiunii "Dupa 20 de ani" difuzataduminică la Pro Tv, invitatii lui Cristian Leonte au fost TeodorMelescanu, presedintele Comisiei pentru Aparare din Senat si prof.univ. dr. Dan Dungaciu, expert in Relatii Internationale.

Tema discutiei la care au participat si Claudiu Pandaru(redactor-sef "Gandul"), Cristian Hostiuc (director editorial"Ziarul Financiar") si Oana Maiuga (senior corespondent Stirile ProTv ) a fost legata de situatia din Libia si implicarea Romaniei inacest conflict.

"Libia e doar o scena dintr-o piesa mult mai ampla, care implicaOrientul Mijlociu si Nordul Africii", a afirmat Teodor Melescanu.Aceasta opinie a fost sustinuta si de expertul in RelatiiInternationale, Dan Dungaciu, care este de parere ca, dupa episodulLibia, alte state din zona, spre exemplu Siria, vor trece prinschimbari radicale.

"Occidentul este hotarit sa actioneze in Orientul Mijlociu",spune Dan Dungaciu, care descrie acest spatiu ca pe o zona in cares-au acumulat conflicte periculoase ce puteau dezvolta miscariteroriste.

Intrebati de Oana Maiuga daca ne putem astepta la atentateteroriste in Romania, in perioada imediat urmatoare, invitatii dela "Dupa 20 de ani" au exprimat aceeasi opinie: pe termen scurt,aceasta posibilitate nu poate fi exclusa, insa sansele sa intervinaasemenea incidente sint destul de mici.

"Romania va juca in acest conflict cartea solidaritatii, aparticiparii active, pe masura posibilitatilor" la operatiunile dinLibia, a afirmat Teodor Melescanu. Invitatii lui Cristian Leonte aufost de acord ca politica Romaniei in Orientul Mijlociu trebuiefoarte bine gindita in perioada urmatoare, dat fiind faptul ca aceazona va suferi modificari radicale.In aceste conditii si problemarecuperarii datoriilor istorice de la Libia devine extrem dedelicata, putind exista si varianta "iertarii", a stergeriiacestora acceptind compensatii de o alta natura, cum ar fi intrareape piata acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO