Eveniment

Topul sectoarelor de activitate după recrutare în 2023: companiile din industria petrolieră, cea mai mare dinamică a recrutării

Topul sectoarelor de activitate după recrutare în 2023:...

Autor: Ramona Cornea

09.01.2024, 00:07 1008

Topul sectoarelor de activitate după dinamica recrutării de anul trecut arată că cel mai mare ritm de recrutare a fost înregistrat de industria petrolieră, sectorul financiar şi industria de tutun, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, numărul de angajaţi din fabricarea produselor de cocserie şi prelucrarea ţiţeiului a crescut cu 8% în octombrie 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent, până la 2.700 de angajaţi.

La polul opus, 24 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi în octombrie 2023 faţă de octombrie 2022, cu scăderi care au ajuns şi la minus 22%. Aşadar, cea mai mare scădere a numărului de angajaţi a fost în minerit, mai exact în extracţia minereurilor metalifere, de 22%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO