Eveniment

Un director de la Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, va fi noul şef al Bursei din Londra

Un director de la Goldman Sachs, cea mai influentă...

Autor: Bianca Ciocotisan

13.04.2018, 13:55 244

Noul director executiv al London Stock Exchange, David Schwimmer, a petrecut 20 de ani la banca de investiţii Goldman Sachs, ocupând între altele funcţiile de coordonator global pentru pieţele de capital şi pentru pieţele de metale şi minerit. Reprezentanţii bursei londoneze l-a descris ca fiind „un lider cu o mare experienţă”.

Fostul director Xavier Rolet a fost rugat de reprezentanţii bursei engleze să plece cu un an mai devreme decât era planificat, unul dintre cei mai mari acţionari ai firmei pretinzând că a fost forţat, relatează BBC.

Sub conducerea lui Rolet, valoarea companiei a variat de la 800 de milioane de lire sterline la aproape 14 miliarde de lire sterline, dar presa a relatat că unii angajaţi nu agreau stilul său de conducere.

London Stock Exchange este cea mai importantă bursă din Europa în ceea ce priveşte capitalizarea companiilor listate, fiind una din cele mai vechi burse din lume, datând încă din anul 1773.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO