Eveniment

Următorul pas în revoluţia ChatGPT: Sam Altman, şeful Open AI, vrea să strângă miliarde de dolari pentru a deschide o reţea de fabrici pentru cip-uri folosite în industria Inteligenţei Artificiale

Următorul pas în revoluţia ChatGPT: Sam Altman, şeful...
20.01.2024, 11:29 8182

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, vrea să strângă miliardele de dolari pentru a deschide o reţea de fabrici care să producă cipuri pentru AI, a relatat Bloomberg News. 

Altman a purtat discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori mari în speranţa de a strânge sumele uriaşe necesare pentru fabricile de producere a cipurilor, se arată în raport.

Proiectul ar implica colaborarea cu producători de cipuri de top, iar reţeaua de fabrici ar avea o dimensiune globală, potrivit raportului.

Fabricarea cipurilor este costisitoare. Acestea necesită, de asemenea, cantităţi copioase de resurse naturale, pe lângă finanţarea de miliarde de dolari. Costurile au crescut de-a lungul anilor, pe măsură ce tehnologia avansează pentru fabricarea cipurilor utilizate în aplicaţiile de inteligenţă artificială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO