Eveniment

Urmează conferinţa ZF/NNDKP. „Cum administrăm riscurile fiscale şi (macro) economice în 2020?“ Cluj, 19 februarie. Ce înseamnă pachetul de reguli europene „remedii rapide” pentru companiile din România care efectuează tranzacţii în Uniunea Europeană?

Urmează conferinţa ZF/NNDKP. „Cum administrăm...

Autor: Răzvan Botea

17.02.2020, 00:07 163

De la 1 ianuarie 2020 a intrat în vigoare Regulamentul european care vrea să uniformizeze reglementările de TVA pentru trnzacţiile din interiorul UE.

Pachetul „remedii rapide“, care este format dintr-o directivă europeană pe care România ar fi trebuit să o transpună în legislaţia naţională de la 1 ianuarie 2020 şi un Regulament care a intrat deja în vigoare, vine ca o măsură pentru uniformizarea reglementărilor din domeniul TVA-ului în toată Uniunea Europeană.

Care sunt neclarităţile şi impactul acestui pachet pentru companiile româneşti, în condiţiile în care în legislaţia din România încă nu există norme pentru aplicarea acestor măsuri. 

ZF împreună cu casa de avocatură NNDKP, divizia de Consultanţă Fiscală, organizează miercuri, 19 fe­bruarie, o conferinţă legată de anul 2020 din perspectivă fiscală şi macro­economică.

Economia şi afacerile din România se confruntă pe parcursul anului 2020 cu mai multe schimbări legislative care vin în principal ca urmare a transpunerii unor directive europene, dar pot apărea şi ca urmare a constrângerilor bugetare deja vizibile.

Inevitabil, toate aceste modificări vor avea un impact în modul de desfăşurare a afacerilor, în cel de raportare şi în sistemele interne care să ajute la conformarea voluntară.

Avocaţii şi consultanţii fiscali ai firmei de avocatură NNDKP vor explica pe larg care sunt neclarităţile din legea sau din proiectele de legi din România care au apărut ca urmare a nevoii de transpunere a legislaţiei europene în Codul fiscal.

De asemenea, speakerii conferinţei vor prezenta care sunt taxele şi impozitele cel mai uşor de modificat în cazul în care economia nu va evolua la nivelul aşteptărilor şi spaţiul fiscal-bugetar s-ar reduce şi mai mult.

În a doua parte a evenimentului reprezentanţii NNDKP vor susţine o sesiune de prezentări specializate pe teme precum reguli antiabuz şi aranjamente artificiale, instrumente de procedură fiscală la îndemâna contribuabililor în litigiile fiscale, impactul pachetului european  „remedii rapide“, care vizează TVA, dar şi alte reglementări la nivel european care vor fi transpuse în legislaţia naţională.

 Ziarul Financiar şi NNDKP Legal & Tax vor să discute toate aceste teme fiscale cu impact major asupra afacerilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO