Eveniment

Urmează evenimentul „ZF BT Health. Sănătatea, în prim-plan”, Cluj-Napoca, joi, 20 aprilie. Clujul ocupă locul doi în ţară la numărul de medici, după Bucureşti. Cum arată piaţa medicală la nivel local?

Urmează evenimentul „ZF BT Health. Sănătatea, în...

Autor: Georgiana Mihalache

19.04.2023, 00:05 462

♦ Ziarul Financiar şi de Banca Transilvania încep o serie de evenimente în ţară prin care ajunge la comunitatea locală de antreprenori care au investit în Sănătate ♦ Primul oraş pe hartă este Cluj-Napoca, un adevărat magnet pentru specialişti şi investiţii în medicină. 

În judeţul Cluj sunt peste 3.500 de medici cu drept de practică, potrivit celor mai recente date ale Colegiului Medicilor din România, fiind a doua zonă după numărul de specialişti în medicină din ţară, după Bucureşti. Spre comparaţie, Capitala are 12.800 de medici.

Resursa umană reprezintă un criteriu important luat în calcul de antreprenorii din medicină în decizia de investiţie, iar Clujul s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, atrăgând investiţii cumulate de zeci de milioane de euro în spitale, clinici noi.

Existenţa unei universităţi de medicină atrage dezvoltarea de proiecte medicale, ceea ce transformă oraşele care au această parte universitară în zonele cele mai căutate de medici şi de antreprenori.

Ultimii ani au arătat cât de mare este nevoia de sănătate, dar şi cum poate răspunde sistemul medical unei crize sanitare şi care sunt lipsurile care trebuie rezolvate. Nevoia pacienţilor pentru servicii medicale continuă să fie argumentul principal pentru investiţii noi, atât din zona privată, cât şi din cea publică. Totuşi, pentru ca investiţiile să ajungă din faza de proiect, în cea de funcţionare, este nevoie de finanţare, atât pentru cnstrucţiile propriu-zise, cât şi pentru aparatura medicală.

Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează evenimentul „ZF BT Health. Sănătatea, în prim-plan. Cum arată piaţa medicală la nivel local?”, la Cluj-Napoca, joi, 20 aprilie.

În cadrul acestor evenimente de tip power lunch îi aducem alături pe medici, antreprenorii din Sănătate, finanţatorii proiectelor de investiţii din sănătate, alături de care conturăm imaginea pieţei medicale din cele mai importante zone ale ţării.

Cum arată piaţa medicală la nivel local şi care au fost prinicpalele direcţii de investiţii? Ce tendinţe vor marca în viitorul apropiat această piaţă care evoluează permanent? Cum sunt finanţate proiectele de investiţii în sănătate, cum pot avea acces antreprenorii la bani? Ce urmează după finalizarea unei investiţii? Cum este forţa de muncă?

Acestea sunt câteva dintre temele de discuţie pe care le vom dezbate în cadrul evenimentului de la Cluj-Napoca, primul dintr-o serie de astfel de conferinţe prin care medicii antreprenori ajung în prim-plan pentru a vorbi despre proiectele dezvoltate şi planurile de viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO