Eveniment

Vasilescu: Sigur viitorul premier nu va fi Mugur Isărescu

Vasilescu: Sigur viitorul premier nu va fi Mugur Isărescu

Autor: Cristian Hostiuc

06.02.2012, 11:23 254

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat astăzi, fără reţinere, că nu se pune problema ca Mugur Isărescu să devină premier, o variantă care este vehiculată de fiecare dată când se pune problema schimbării executivului.

"Ceea ce vă pot spune este că sigur viitorul premier nu va fi Mugur Isărescu", a menţionat Adrian Vasilescu, care de mai bine de 15 ani este alături de guvernator la banca naţională.

"BNR nu se amestecă în treburile politice şi mai ales în alegerea premierului. BNR colaborează cu guvernul pe care i-l dă ţara", a mai spus Vasilescu.

Premierul Boc, instalat în funcţie în decembrie 2008 şi reconfirmat ulterior în decembrie 2009, a anunţat luni că depune demisia guvernului. Preşedintele Băsescu va avea luni după-amiază consultări la Cotroceni cu partidele politice.

Există o întreagă listă de posibili premieri, dar până în prezent niciunul nu s-a detaşat. Printre numele vehiculate se regăsesc: ministrul Transporturilor Anca Boagiu, preşedintele Senatului Vasile Blaga, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, un independent - Călin Georgescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO