Eveniment

Verestoy, acuzat dur de despăduriri, spune că e o calomnie

Autor: Iulian Anghel

21.09.2010, 09:36 37

Şeful Administraţiei Bazinale Mureş, Teodor Giurgea (PDL), asusţinut ieri că senatorul UDMR Verestoy Attila este principalulvinovat pentru despăduririle din judeţul Hargita, apreciind că, dincauza acestora, au fost probleme mari în zonă, la viiturile dinurmă cu câteva luni. Senatorul UDMR susţine că totul este ocalomnie şi că îl va acţiona în justiţie pe Giurgea.

"Totul este o calomnie, sunt fapte inventate. Totul poate fiverificat la minister, la Registrul Comerţului. Îl voi da înjudecată pe acest domn şi aşa voi face cu toţi care preiau aceastăcalomnie", a spus Verestoy, contactat de ZF. Verestoy este unadintre cele mai proeminente figuri politice din UDMR şi unimportant om de afaceri care, între altele, are afaceri înindustria cherestelei Ð i se spune, de altfel, "Regelecherestelei".

Teodor, care este şi consilier judeţean din partea PDL, i-aacuzat, potrivit Mediafax, pe proprietarii de păduri, în frunte cuVerestoy Attila că îşi bat joc de mediu.

În decembrie 2009, la formarea coaliţiei de guvernare PNL-UDMRpădurile au fost trecute din administrarea MinisteruluiAgriculturii în cea a Ministerului Mediului, care este condus deLaszlo Borbely (UDMR)

Romsilva este una dintre cele mai valoroase companii dinRomânia, cu un patrimoniu estimat anul trecut de ZF la 10,5 mld.euro.

Senatorul Verestoy, cu o avere estimată la 250 mil. euro, arecapacităţi de producţie în Odorhei şi Bacau. Potrivit declaraţieisale de avere de anul trecut, senatorul deţine mai acţiuni încompanii precum Famos, Trinserv sau SAJO-HOR KFT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO