Eveniment

Veşti bune pentru români: O nouă categorie de servicii ar putea avea cotă de TVA de 9%

Veşti bune pentru români: O nouă categorie de servicii...

Autor: Alexandru Nanu

24.10.2020, 11:01 20011

Propunerea legislativă, nr. B5803/2020, pentru completarea art.291 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, depusă la Senat în 13 octombrie 2020, propune scăderea cotei de TVA pentru serviciul public de salubrizare a localităţilor, conform documentului oficial.

Astfel, cota de TVA pentru serviciul public de salubrizare a localităţilor ar urma să scadă de la 19%, cât este în prezent, la 9% începând cu prima zi a anului 2021.

Mai exact, la alineatul 2 al art. 291 din Codul Fiscal se introduce o nouă literă j), cu următorul cuprins: "serviciul public de salubrizare a localităţilor"

Articolul 291 din Codul fiscal, Titlul VII – Taxa pe valoarea adăugată, Capitolul VIII – Cotele de taxă, alieantul 2 stabileşte serviciile şi/sau livrările de bunuri pentru care se aplică cota redusă de TVA de 9% care se aplică asupra bazei de impozitare.

În expunerea de motive la prezenta propunere legislativă este menţionată că acest “demers este menit să înlesnească schimbarea comportamentului populaţiei şi însuşirea practicilor corecte legate de colectarea deşeurilor. De asemenea, pentru gospodării va însemna o reducere a cheltuielilor cu întreţinerea locuinţei (…)”.

Pentru ca această propunre legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO