Eveniment

ZF Health & Pharma Summit, ziua a doua. Managerii spitalelor de stat: Să nu ne fie frică de ce o să aflăm dacă spunem ce nevoi avem

ZF Health&Pharma Summit a atras timp de două zile cei mai importanţi actori din domeniul farmaceutic şi sanitar pentru a vorbi despre investiţii şi nevoia de resurse din România.

ZF Health&Pharma Summit a atras timp de două zile cei mai importanţi actori din domeniul farmaceutic şi sanitar pentru a vorbi despre investiţii şi nevoia de resurse din România.

Pandemia a scos şi mai mult la suprafaţă problemele sistemului public, aproape toate spitalele au nevoie de investiţii în infrastructură „Ne este frică să facem o analiză, spitalele sunt foarte vechi.”

O analiză profundă a sistemului sanitar de stat din România ar putea concluziona că multe lucruri nu funcţio­nează bine, iar nevoile de investiţii în infrastructură sunt uriaşe. Câţiva dintre managerii unora dintre cele mai mari spitale din ţară, prezenţi la ZF Health & Pharma Summit, au spus că spitalele vechi, în care nu poate fi adusă aparatură performantă, trebuie înlocuite de unele noi.

Conferinţa ZF Health&Pharma a fost organizată de Ziarul Financiar, cu sprijinul partenerilor Dent Estet, Dr. Leahu, Roche, Antibiotice, ARPIM, Bondoc & Asociaţii, CTP, Cushman & Wakefield Echinox, Filip & Company, HTSS, Farmacia Dona, IqVia, Medicover, PwC, Respiro by A&D Pharma, Sanador, Sanofi, Servier, Siemens Healthineers, Stada, Terapia, UNSAR.

„Ne este frică să facem o analiză despre ce merge şi ce nu merge în sistemul de sănătate, pentru că s-ar putea să ajungem la concluzia că multe lucruri nu sunt bune. Majoritatea spitalelor din Capitală au nevoie de investiţii în infrastructură. Este punctul cel mai slab în acest moment - spitalele sunt foarte vechi - spitalul Elias este ilustrativ, clădirea principală a spitalului a fost finalizată în 1936.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO