Eveniment

ZF Live. Oana Munteanu, senior manager în cadrul PwC. Pentru anul 2019 se aşteaptă ca salariile din mediul privat să crească cu 4,6%. Pentru sectorul de producţie creşterea va fi de 6,5%

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.11.2018, 00:00 559

În segmentul de producţie, retail, HoReCa creşterile salariale sunt cu 30-40% peste media pieţei.

Exceptând creşterile salariale înre­gistrate de sectorul IT, salariile din in­dustriile care angajează forţă de muncă mai puţin calificată precum pro­ducţie, retail şi HoReCa, tind să crească cu procente semnificativ mai mari faţă de media pieţei, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Oana Munteanu, senior manager în cadrul companiei de consultanţă PwC România.

„Creşterile salariale din aceste sectoare sunt cu 30-40% mai mari faţă de media totală pe industrii, ceea ce înseam­nă că raportul cerere - ofertă este în defavoarea ofertei“, a spus Oana Mun­teanu.

Ea a spus că mediul de business critică aceste creşteri salariale din cauza modului neprevăzut prin care sunt anun­ţate şi din cauză că termenele de imple­men­tare sunt foarte scurte, ceea ce duce la efectuarea altor analize şi la schimbări de contracte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO