Eveniment

ZF vă prezintă cine conduce România. Cei care conduc ţara, dar pe care nu-i cunoaşte nimeni. Cine conduce Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc: cum sari de la Transelectrica, Romgaz sau ANRE la „păcănele“

ZF vă prezintă cine conduce România. Cei care conduc...

Autor: Ramona Cornea

25.03.2024, 17:00 1410

♦ Preşedintele Gheorghe Gabriel Gheorghe este licenţiat în finanţe – bănci, şi-a început cariera la Garda Financiară Sibiu şi, de-a lungul timpului, a deţinut funcţii în companii şi instituţii precum Transelectrica, Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Romgaz şi ANRE ♦ Vicepreşedintele ONJN nu are CV-ul publicat pe site, nu există date publice despre studiile sale sau despre experienţa anterioară ♦ Secretarul general al ONJN este licenţiat la Universitatea Spiru Haret, dar în CV nu este trecută specializarea. A ocupat de-a lungul timpului poziţii în cadrul ONJN, Ministerului Comunicaţiilor sau Ministerului Finanţelor.

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţie din subordinea Ministerului Finanţelor Publice, care are drept rol gestionarea sectorului jocurilor de noroc din România, are la conducere un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar general. Dintre cei trei, doar secretarul general are CV-ul publicat pe site-ul instituţiei.

Preşedintele Gheorghe Gabriel Gheorghe este licenţiat în finanţe – bănci, şi-a început cariera la Garda Financiară Sibiu, iar 6 ani mai târziu a ajuns şef al mecanismului de control al Ministerului de Finanţe pentru câteva luni, în timpul guvernului Tăriceanu.  Gheorghe Gabriel Gheorghe, fost politician ALDE, a lucrat de-a lungul carierei sale  în companii şi instituţii precum Transelectrica, Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Romgaz şi la ANRE.

Mihai-Silviu Pocora, vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a fost desemnat în 2022 de premierul de la acea vreme, Nicolae Ciucă, să exercite funcţia de preşedinte interimar, după ce Tudor Simota a fost eliberat din funcţia de preşedinte. Pocora a ocupat funcţia de preşedinte interimar până la numirea lui Gheorghe Gabriel Gheorghe, adică până în noiembrie 2023.

Apoi, numele lui a apărut legat de poziţia de vicepreşedinte al instituţiei, dar nu a fost făcut un anunţ public în acest sens.

Vicepreşedintele ONJN nu are CV-ul publicat pe site, nu există date publice despre studiile sale sau despre experienţa anterioară.

Secretarul general al ONJN, Teodor Narcis Godean, este licenţiat la Universitatea Spiru Haret, dar specializarea licenţei nu are în CV-ul. A ocupat de-a lungul timpului poziţii în cadrul ONJN, Ministerul Comunicaţiilor sau Ministerul Finanţelor.

 

Cum arată conducerea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc:

Gheorghe Gabriel Gheorghe, preşedinte,  53 de ani

♦ În funcţie din noiembrie 2023;

♦ Licenţiat în finanţe – bănci şi în drept, ambele diplome de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu;

♦ Comisar superior, Garda Financiară Sibiu, 2001 – 2007, 2010 - 2012

♦ Inspector principal şi comisar şef al secţiei Control Intern şi Anticorupţie Fiscală, ANAF, 2007;

♦ Preşedinte, Consiliul de Supraveghere, Transelectrica, 2012 – 2013;

♦ Şeful Direcţiei Antifraudă şi Anticorupţie, Ministerul Economiei, 2013;

♦ Vicepreşedinte, ONJN, 2013-2015;

♦ Preşedinte, Consiliul de Administraţie, Romgaz, 2017;

♦ Membru, Comitetul de Reglementare, ANRE, 2017 – 2023

 

Mihail Silviu Pocora, vicepreşedinte

♦ În funcţie din februarie 2022;

♦ A fost preşedinte interimar al ONJN până în noiembrie 2023, când a venit în funcţie Gheorghe Gabriel Gheorghe;

♦ Nu are CV-ul publicat pe site-ul instituţiei sau oriunde altundeva în spaţiul public.

 

Teodor Narcis Godeanu, secretar general – poziţie temporară, 49 de ani

♦ În funcţie din februarie 2020;

♦ Licenţiat la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti, CV-ul său nu precizează specializarea licenţei;

♦ Are un doctorat de la Academia de  Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, Bucureşti;

♦ Şi-a început cariera pe poziţia de preparator universitar, Universitatea „Spiru Haret“, Bucureşti, 2000 – 2002;

♦ A ocupat diverse funcţii în Universitatea „Spiru Haret“, iar din 2011 şi până în prezent este conferenţiar în cadrul universităţii;

♦ Subsecretar de stat, Ministerul Finanţelor, 2012;

♦ Director cabinet, ONJN, 2017 – 2018;

♦ Membru neexecutiv Comitet de Supraveghere, ONJN, 2019 – 2020;

♦ Consilier juridic, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, 2019 – 2020.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO