Eveniment

ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2019. România are nevoie de Schengen şi infastructură rutieră şi feroviară modernă pentru a rămâne „în joc“

Peste 150 de persoane au participat la conferinţa ZF

Peste 150 de persoane au participat la conferinţa ZF

Viteza internetului, alături de cea a transporturilor vor conta tot mai mult în industria auto şi a logisticii, pe măsură ce piaţa locală va dori să ţină ritmul cu economiile din Europa Centrală.

Dincolo de nevoia de infrastructură mo­der­nă, România are nevoie de a intra cât mai rapid în Spaţiul Schengen, atât pentru a va­lo­rifica por­tul Constanţa, cât şi pentru a putea ex­porta mai rapid maşinile produse de Ford la Craiova şi de Dacia la Mioveni. Acum în Constanţa avem un trafic de circa 2 milioane de containere anual. Dacă in­trăm în Spa­ţiul Schengen am putea să vorbim de mul­ti­plu de 5-7-10 ori mai mare şi avem drept exem­plu por­tul Koper din Slovenia. Constanţa este cel mai mare hub de forţă de muncă neexploatat din Ro­mânia care dispune de legături aeriene, fe­ro­viare, portuare şi rutiere mo­derne“, a spus Sorin Preda, CEO al dezvol­tatorului Global Vision.

Gabriel Sicoe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, a subliniat că pentru ca România să rămână com­petitivă trebuie să fie atentă la calitate, cos­turi şi termene, inclusiv activitatea de lo­gistică şi transport. Astfel, companiile vor pu­tea creşte gradul de integrare locală şi noi com­po­nente vor putea fi achiziţionate din Româ­nia, în loc să fie importate.

În ceea ce priveşte piaţa auto locală, Attila Szabo, director general al Ford România, esti­mea­ză că înmatriculările de autovehicule vor ajun­ge în acest an la 170.000 sau chiar 178.000 de uni­tăţi în cel mai bun caz, potrivit estimă­rilor, în creş­tere de la 158.000 în 2018, însă schimbarea nor­melor de poluare va pune presiune asupra jucă­torilor. Printre segmentele cu cel mai puter­nic avans este cel al SUV-urilor mici, unde acti­vea­ză atât Ford EcoSport produs la Craiova, cât şi Duster.

Evenimentul ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2019 a fost organizat ieri de ZF cu sprijinul Microsoft, Global Vision, Bosch, SIXT Group, P3 Logistics Parks, SAP, Element Industrial, BMF Grup, Electrogrup şi MAN - MHS Truck&Bus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO