Eveniment

Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase zece companii din România. Clasamentul primelor zece businessuri a scos la iveală în 2022 cea mai mare varietate în rândul domeniilor din care vin companiile, de la energie la tehnologie, retail, automotive şi sectorul bancar

Gala ZF 24 de ani – 24 noiembrie 2022

Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase zece...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.11.2022, 00:08 1530

„Trăim într-un timp marcat de schimbări extraordi­nare. Ritmul schimbării creşte tot mai mult, întrucât sunt din ce în ce mai multe idei şi suntem tot mai conectaţi. Dacă nu ţii ritmul şi nu ştii ce se întâmplă, dacă nu te informezi din surse bune, precum Ziarul Financiar, vei rămâne în urmă“, a spus, la gala aniversară a Ziarului Financiar, invitatul special Ian Goldin, profesor de globalizare şi dezvoltare la Universitatea din Oxford.

„Când lumea se mişcă rapid, avem nevoie să investim mai mult. De ce? Pentru că o parte din ce în ce mai mare din economii şi businessuri se demodează mult mai repede. Procesele de business pe care le avem nu îşi servesc scopurile, la fel şi infrastructura. Ideile pe care le avem nu au ţinut pasul, mediul de reglementare nu se mişcă în ritmul vremurilor. Software-urile şi hardware-urile economiilor şi businessurilor trebuie să fie reînnoite mai rapid“, a mai spus Ian Goldin.

La fel ca în fiecare an, la gala la care anul acesta au participat peste 800 de persoane, ZF a premiat cele mai valoroase zece companii din România, conform topului realizat împreună cu firma de evaluare Veridio şi cu casa de investiţii BT Capital Partners. Clasamentul primelor zece businessuri a scos la iveală în 2022 cea mai mare varietate în rândul domeniilor din care vin companiile, de la energie la tehno­logie, retail, automotive şi sectorul bancar.

Acestor distincţii li s-au alăturat alte unsprezece premii speciale pe care Ziarul Financiar le-a acordat companiilor care au performat în domeniile lor de activitate.

Cristian Vlădoianu, membru în directoratul Hidroelectrica:

Prezenţa în top ne face să fim mândri, dar ne obligă şi să privim cu atenţie şi responsabilitate înainte. Am trecut o perioadă foarte complicată, geopolitic, economic, hidrologic, dar am reuşit să fim parte a soluţiei, şi nu parte a problemei.

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania:

Ne bucurăm să rămânem în top 10 pentru cei şapte milioane de români care sunt indirect acţionari ai BT. Vedem un mare potenţial în agricultură, chiar dacă nu suntem fermieri, şi vrem să susţinem sectorul mai departe.

Ionuţ Valentin Sas, vicepreşedinte tax and treasury la UiPath:

Aţi crezut în noi şi premiul este pentru toţi colegii din UiPath, atât din România, cât şi din SUA şi de peste tot unde suntem prezenţi.

Mihai Bordeanu, director general, Automobile Dacia:

Aş vrea să mulţumesc inginerilor din Renault Technologie Roumanie, cel mai mare din grup, după cel din Franţa, şi designerilor care fac maşini mai cool în fiecare an.

Cristian Hubati, vicepresident operations explorare şi producţie la OMV Petrom:

Ne simţim onoraţi să fim în această distinsă prezenţă încă de la înfiinţarea acestui top. Acest lucru cred că vine pentru importanţa energiei pe care o producem şi o distribuim în mod constant către consumatori.

Ian Goldin, profesor de globalizare şi dezvoltare la Universitatea din Oxford, invitatul special la Gala ZF 2022:

Software-urile şi hardware-urile economiilor şi businessurilor trebuie să fie reînnoite mai rapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO