IMM

Antreprenorii români îşi pot finanţa facturile emise cu plata la termen prin intermediul platformei de finanţare alternativă iFactor

Antreprenorii români îşi pot finanţa facturile emise...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.11.2019, 16:45 162

Cosmin Curticăpean: Prima opţiune valabilă în România este vânzarea facturilor emise cu plata la termen, prin licitaţie. Bănci sau investitori privaţi vor oferta finanţarea acestor creanţe şi astfel IMM-ul obţine capital de lucru.

 

Cosmin Curticăpean, un antreprenor cu mai multe proiecte de dezvoltare în zona IMM-urilor, împreună cu alţi trei parteneri -Manuel Costescu, Sebastian Presecan şi Mihai Grosu-, au investit aproximativ un milion de euro în dezvoltarea unei platforme prin care antreprenorii, atât cei la început de drum cât şi cei care au deja un business pus pe picioare, pot obţine finanţare prin licitarea facturilor emise cu plata la termen, a spus pentru ZF Cosmin Curticăpean, fondator şi CEO al platformei iFactor.

„iFactor este o platformă prin care antreprenorii pot obţine finanţare într-un mod cu totul diferit decât au fost obişnuiţi. Prima opţiune valabilă în România este vânzarea facturilor emise cu plata la termen, prin licitaţie. Bănci sau investitori privaţi vor oferta finanţarea acestor creanţe şi astfel IMM-ul obţine capital de lucru. Aceasta este ceea ce se numeşte o platformă de finanţare alternativă. Modelul este posibil doar prin implicarea tehnologiei şi inovaţiei în domeniul financiar”, a spus Cosmin Curticăpean.

Platforma iFactor îşi propune să sprijine IMM-urile şi startup-urile indiferent de stadiul în care se află. Astfel, pentru a ajunge la publicul ţintă, fondatorii platformei organizează hackathon-ul AI in Finance, în cadrul căruia vor fi alese între 8 şi 12 echipe, în funcţie de rezultatele obţine în perioada de selecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO