IMM

Cinci fonduri de investiţii create de români au peste 150 mil. euro pentru a paria pe IMM-urile locale

Cinci fonduri de investiţii create de români au peste...

Autor: Cristina Roşca

25.01.2019, 00:07 1858

Morphosis Capital, Black Sea Fund, GapMinder, Early Game Ventures, ROCA - cinci fonduri de investiţii create în ultimii ani de români - au strâns peste 150 de milioane de euro pentru a paria pe afacerile mici şi mijlocii, arată o analiză a ZF.

Aceste iniţiative vin cu o schimbare de direcţie pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii, care, tradiţional, a avut investitori financiari orientaţi către companiile de dimensiuni mai mari, cu afaceri de zeci sau chiar sute de milioane de euro. Astfel, IMM-urile intră pe radarele investitorilor din zona de fuziuni şi achiziţii.

Banii strânşi provin în special de la investitori instituţionali precum Fondul European de Investiţii, dar şi de la antreprenori locali de calibru care şi-au pus umărul la a sprijinii micile businessuri româneşti.

Aceste iniţiative vin în contextul în care piaţa de fuziuni şi achiziţii din România se află încă pe val. Trendul ascendent a început acum 3-4 ani odată cu economia şi consumul care au crescut. Legat de piaţa de M&A în 2018, Deloitte a estimat-o între 3,8 mld. euro şi 4,3 mld. euro, incluzând tranzacţiile cu valoare nedeclarată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO