IMM

Dan Bold, Business Development Manager, REI Grup: Vorbim în 2023 de şase axe principale pe care IMM-urile le vor putea accesa, sunt mai multe surse de finanţare şi avem 2,5 miliarde de euro disponibili pentru IMM-uri dar şi pentru firmele mari

Conferinţa ZF IMM ’23. Între criză şi oportunitate – Mergem mai departe!

Dan Bold, Business Development Manager, REI Grup:  Vorbim...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2023, 15:14 183

Dan Bold, Business Development Manager, REI Grup, spune că oportunităţi şi fonduri  sunt în piaţă, în condiţiile în care anul acesta vorbim de şase axe principale pe care IMM-uirle le vor putea accesa.

„Vorbim în mod curent în 2023 de şase axe principale pe care IMM-urile le vor putea accesa, sunt mai multe surse de finanţare şi sunt undeva la 2,5 miliarde de euro disponibili pentru IMM-uri dar şi pentru firmele mari, sunt sume importante”, a spus el în cadrul conferinţei ZF IMM’23.

Mai mult, pe lângă aceste axe este în aşteptare şi programul regional, IMM-urile vor putea accesa proiecte la nivel regional, la nivel de ADR_uri, program care are însă o întârziere de două luni.

„La acesta program regional IMM-urile vor putea accesa fonduri la nivel regional, la nivel de ADR-uri. (...) Lucrurile trebuie să se mişte mai repede, sunt nişte ţinte care trebuie atinse iar IMM-urile au nevoie de bani,  sunt multe linii de finanţare nerambursabile, avem vestea bună că avem proiecte dar trebuie să calibrăm şi resursele de la nivelul autorităţilor ca instituţiile să fie suficient de agile”.

El a mai precizat că degeaba ai finanţări dacă tu într-un termen real nu poţi instrumentaliza şi oferi capacitatea de-a implementa iar autorităţile trebuie  să îşi calibreze resursa umană.

„Sunt multe oportunităţi iar noi ca firmă ca consultanţă putem sprijini de la contractarea proiectelor la implementare”.

Compania REI Group are 14 birouri, 80 de consultanţi şi experienţă de 12 ani în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO