IMM

O familie s-a mutat din Capitală la ţară ca să producă legume pe care le vinde bucureştenilor

O familie s-a mutat din Capitală la ţară ca să...

Autor: Florentina Niţu

28.02.2019, 00:07 3364

Alina şi Alin Pungă s-au mutat din Bucureşti în urmă cu cinci ani în comuna Mihai Vodă din Giurgiu şi au decis să devină legumicultori, iar anul trecut au livrat 20-25 de comenzi de coşuri cu legume, o dată pe săptămână, clienţilor din Capitală. Brandul sub care produc se numeşte Legume din Belşug.

„Ne-am mutat din Bucureşti în urmă cu cinci ani. Ideea am preluat-o de la nişte prieteni, care au făcut la fel, dar voiam de mai mult timp să ne mutăm, din pasiunea pentru agricultură. Am renunţat la joburi, eu lucram ca grafician, iar soţul meu ca agent imobiliar, şi ne-am mutat la sat să ne producem legume. Iniţial, am făcut două solarii, în care am investit 10.000 de euro“, spune Alina Pungă, producător autorizat de legume.

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, peste 100.000 de români se mută anual de la oraş la sat. În 2017, cel mai recent an pentru care există date statistice, 109.000 de români s-au mutat din mediul urban în mediul rural. Din 1997 încoace, mai mulţi români se mută de la oraş la sat decât invers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO