Info

Excelenţă şi inovaţie în tehnologie, centrate pe o echipă excepţională: MHP – A Porsche Company, de 10 ani în România

Advertorial

Excelenţă şi inovaţie în tehnologie, centrate pe o...

Autor: Publicitate

27.05.2024, 09:00 276

MHP – A Porsche Company şi-a deschis subsidiara din România în 2014, la Cluj-Napoca, centrul efervescent al IT-ului românesc. A crescut constant şi sustenabil, de la an la an, având întotdeauna în centru principiul excelenţei.

Aniversarea de 10 ani a MHP Consulting Romania o găseşte drept cea mai mare subsidiară a grupului MHP, cu aproximativ 1.000 de angajaţi şi cu o prezenţă naţională – birouri la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, precum şi angajaţi care lucrează remote din diverse oraşe ale României. Compania dezvoltă şi livrează soluţii IT 360 de grade la cele mai înalte standarde unui portofoliu vast de clienţi din segmentul „Mobility and Manufacturing” din întreaga lume.

Creştere constantă, bazată pe dezvoltarea angajaţilor

 „Acest moment important din evoluţia MHP Consulting Romania nu poate decât să mă facă foarte mândru de reuşita noastră ca echipă. Uitându-mă în spate, acest deceniu a însemnat foarte multă muncă, dar şi satisfacţii pe măsură. Într-un mediu în continuă schimbare, ceea ce a rămas constant este pasiunea noastră pentru tehnologie. Ne-am asumat misiunea de a contribui la un viitor mai bun, mai sustenabil prin inovaţia adusă industriilor în care activăm. Revin însă la elementul cheie al succesului nostru şi anume oamenii. Faptul că am creat o comunitate şi am menţinut cultura şi esenţa acesteia de-a lungul celor 10 ani de creştere continuă reprezintă pentru mine adevărata reuşită,” explică Bernd-Otto Hörmann, CEO MHP Consulting Romania.

În cei 10 ani, echipa s-a consolidat constant, investind în oameni motivaţi, extrem de bine pregătiţi şi pasionaţi.

 „De-a lungul timpului, am reuşit să ne poziţionăm pe piaţă în calitate de angajator de elită cu o cultură organizaţională tânără, deschisă, puternic orientată către încurajarea evoluţiei şi creşterii în roluri cât mai complexe pentru angajaţii noştri. Intrăm în cel de-al doilea deceniu al MHP Consulting Romania hotărâţi să menţinem aceste standarde ridicate de calitate şi încredere pe care le-am avut de la început”, completează Monica Potop, CFO MHP Consulting Romania.

De altfel, o valoare fundamentală a companiei este munca cu scop – să aduci valoare adăugată prin munca ta, ce porneşte din însăşi deviza companiei: „Enabling You to Shape a Better Tomorrow”. Angajaţii sunt încurajaţi să-şi identifice şi să-şi folosească în mod creativ punctele forte, trăsăturile şi valorile cu care rezonează cel mai mult, toate acestea într-un mediu de lucru colaborativ.

Valori aplicate: diversitate şi implicare în comunitate

Pentru MHP, diversitatea nu este doar un cuvânt la modă, ci face parte din MHP Strategy 2030. La MHP Consulting Romania, peste 58% dintre angajaţi sunt femei, iar 54 de femei au funcţii de conducere. 55% din noii-angajaţi din 2023 sunt femei.

Implicarea în comunitate reprezintă o altă valoare aplicată de echipa MHP Romania. De-a lungul timpului, compania a avut o prezenţă constantă şi în zona responsabilităţii sociale, prin acţiuni de CSR focalizate pe dezvoltarea comunităţii.

Parteneriat universitar în premieră naţională

„De la prima mea vizită în România în 2013 şi de la înfiinţarea subsidiarei în 2014 a fost un privilegiu să asist şi să susţin dezvoltarea MHP Consulting Romania. Privind retrospectiv, mă uit cu mândrie la progresul remarcabil pe care l-am făcut împreună. România a devenit cea mai mare subsidiară a noastră, cu o creştere constantă şi angajaţi de top. Parteneriatul cu Universitatea Babeş-Bolyai ne-a ajutat să inspirăm tinerii IT-işti. România joacă un rol esenţial în strategia MHP şi sunt mândru să continuăm împreună această poveste de succes, declară Marc Zimmermann, CFO MHP Management- und IT-Beratung GmbH.

În februarie 2014, MHP Consulting Romania, alături de Porsche AG şi NTT Data Romania, au fost co-fondatorii programului de Studiu în Informatică Limba Germană, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, primul program de studiu de acest gen din România.

Demersul a fost completat ulterior, în 2018, cu programul de masterat - Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare, şi în 2022, cu alte două programele de studii în limba germană din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afaceri (UBB) - Administrarea Afacerilor (nivel licenţă) şi Management internaţional (nivel master).

Povestea MHP – A Porsche Company continuă în România; compania rămâne fidelă aceloraşi valori care i-au stat la bază încă de la înfiinţare: excelenţă şi inovaţie în tehnologie, centrate pe o echipă excepţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24