Info

(P) 6 beneficii ale scaunului de birou ergonomic dacă lucrezi de acasă

(P) 6 beneficii ale scaunului de birou ergonomic dacă...

Autor: Publicitate

08.05.2023, 13:10 56

Cum tot mai mulţi oameni au posibilitatea să lucreze de acasă, scaunul de birou a devenit un articol tot mai indispensabil pentru confortul şi sănătatea fizică. Statul în aceeaşi poziţie într-un scaun necorespunzător duce la dureri de spate, tulburări posturale şi chiar probleme ale coloanei vertebrale. 

Dacă şi tu petreci mai mult de 6 ore la birou, iar la finalul programului te simţi obosit, ai dureri de spate, umeri sau gât, atunci ar trebui să investeşti într-un scaun de birou mult mai confortabil. Iată care sunt cele mai importante beneficii atunci când alegi un scaun birou ergonomic:

  1. Îţi susţine postura: scaunul clasic poate fi unul din motivele pentru care ai o postură incorectă în timp ce lucrezi remote. Un scaun ergonomic are toate caracteristicile necesare: spătar şi tetiere ajustabile, înălţime reglabilă astfel încât genunchii să formeze un unghi de 90 de grade faţă de podea, astfel încât postura să se îmbunătăţească vizibil.
  2. Este mai confortabil: orice scaun ergonomic este, indiscutabil, mult mai comod decât un scaun normal, putând fi ajustat nevoilor corpului. Pe termen lung, efectele oboselii se resimt nu doar în sănătatea fizică, ci şi în sănătatea psihică.

  1. Protejează sănătatea coloanei vertebrale: scaunul ergonomic are un spătar special construit pentru a susţine curba naturală a coloanei vertebrale. Poziţia incorectă determină o presiune excesivă asupra discurilor intervertebrale care poate duce la dureri lombare severe. Având o funcţie de înclinare specială, scaunul ergonomic este suficient de înalt pentru a susţine întregul spate şi îţi va permite să te odihneşti la un unghi mai mare de 90 de grade.
  2. Reduce riscul apariţiei problemelor la nivelul gâtului: dacă utilizezi un scaun incomod, fără sprijin pentru gât, vei simţi presiune şi rigiditate în jurul umerilor şi gâtului la finalul programului de lucru. În timp, aceste dureri pot duce la complicaţii precum spondiloză cervicală. Dacă petreci mult timp la laptop sau ai un job în vânzări, call center, un scaun ergonomic cu tetieră îţi va susţine corect gâtul şi te va ajuta chiar să te şi întinzi.
  3. Reduce presiunea asupra şoldurilor: în timp ce un scaun normal are o suprafaţă netedă, dură a şezutului, scaunul ergonomic are o adâncime mai bună care susţine atât şoldurile, cât şi fesele reducând considerabil presiunea.
  4. Încurajează productivitatea: starea noastră de bine, dar şi productivitatea la muncă, depind într-o mare măsură de calitatea scaunului ales. Toate caracteristicile unui scaun ergonomic sunt reglabile pentru a se potrivi diferitelor activităţi pe care le puteţi efectua la birou, având inclusiv rotiţe care îţi vor permite să te mişti rapid, fără a fi nevoit să te ridici, extinzi sau încordezi.

Investiţia într-un scaun de birou de calitate este absolut necesară, mai ales dacă ai un job static sau lucrezi remote. Confortul scaunului este esenţial pentru bunăstarea ta, poate să îţi schimbe viaţa în bine şi să îţi îmbunătăţească performanţa la muncă. Alegerea lui înseamnă o investiţie pe termen lung în confort şi sănătate. Descoperă o gamă variată de scaune birou AICI.

Despre SomProduct

Achiziţionează cu încredere de la un brand cu tradiţie în Româniacu o experienţă de 15 ani în industria Home&Deco şi un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone şi internaţionale. Din dorinţa de a oferi permanent oamenilor confort şi inovaţie, compania îşi extinde permanent gama de produse de Mobilier şi Decoraţiuni. Comandă articole pentru toată locuinţa dintr-un singur loc: piese şi seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie şi hol, corpuri de iluminat, electrocasnice şi obiecte pentru terasă şi grădină.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO