Info

(P) Lenovo CO2 Offset Service este un instrument esenţial pentru organizaţiile care doresc să contribuie la crearea unui mediu înconjurător mai sustenabil

(P) Lenovo CO2 Offset Service este un instrument...

Autor: Publicitate

20.06.2022, 10:00 95

Lenovo se angajează să facă mediul înconjurător mai sustenabil pentru generaţiile prezente şi viitoare. Clienţii îşi pot reduce impactul asupra mediului în fiecare etapă a duratei de viaţă a unui produs, de la fabricare şi ambalare până la livrare şi service, utilizând serviciile de sustenabilitate Lenovo. Serviciul de compensare a emisiilor de carbon, prin intermediul căruia întreprinderile pot achiziţiona credite de compensare a emisiilor de carbon echivalente cu emisiile calculate ale dispozitivelor, este una dintre cele mai populare variante de  sustenabilitate puse la dispoziţie de Lenovo.

În esenţă, Lenovo a evaluat costul emisiilor de carbon pentru fiecare dispozitiv, luând în considerare fabricarea, transportul şi utilizarea acestuia timp de cinci ani şi sprijină compensarea prin investiţii în programe de mediu recunoscute.

 

Compensarea emisiilor de CO2 devine o prioritate a mediului organizational din România

Fiecare organizaţie sau instituţie intenţionează să compenseze emisiile de gaze cu efect de seră care nu pot fi reduse în mod direct. Această organizaţie investeşte în proiecte de compensare, care pot fi locale sau internaţionale.

Proiectele de compensare a emisiilor de CO2 alese de clienţii noştri pot fi: refolosirea, energia regenerabilă, captarea gazului metan, energia solară, energia eoliană sau energia din biomasă.

Odată ce dispozitivele Lenovo care sunt echipate cu acest serviciu de compensare a emisiilor de CO2 sunt achiziţionate, clienţii pot alege ce proiecte de compensare a emisiilor de CO2 să sprijine şi vor primi credite de compensare a emisiilor de carbon pentru contribuţia lor la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce produsele sunt expediate, Lenovo raportează partenerului său oficial de compensare a emisiilor de carbon, care finalizează tranzacţia şi emite un certificat unic cu numărul de serie specific HW, pe care Lenovo îl pune la dispoziţia clienţilor. Astfel, numărul de serie al fiecărui dispozitiv este legat de proiectul de mediu care a sprijinit achiziţionarea acestuia, iar contribuţia la compensarea emisiilor de carbon poate fi urmărită şi confirmată în orice moment.

În acest fel, Lenovo oferă un serviciu complet, care nu necesită niciun efort suplimentar din partea companiilor pentru a reduce impactul activităţilor lor asupra mediului şi pentru a le sprijini în respectarea directivelor europene. Serviciile de compensare a emisiilor de CO2 sunt considerate o caracteristică hardware a dispozitivelor Lenovo şi sunt uşor de implementat de către companii, compensarea bazându-se pe emisii realiste care acoperă producţia, transportul şi un ciclu tipic de utilizare de 5 ani pentru fiecare produs.

Lenovo îşi confirmă angajamentul de a modela inteligenţa informatică pentru a crea o lume mai bună şi preocuparea sa continuă pentru sustenabilitate. Compania este inclusă în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporaţii la nivel global şi este cotată AA în Hang Seng Corporate Sustainability Index 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO