Info

Peste 120 de IMM-uri din toată ţara au participat la TIMM 2024 HoReCa, la Constanţa

ADVERTORIAL

Peste 120 de IMM-uri din toată ţara au participat la...

Autor: Publicitate

27.05.2024, 14:36 51

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a organizat, prin intermediul Agenţiei pentru IMM-uri Constanţa, Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Peste 120 de IMM-uri care prestează servicii şi realizează produse pentru industria HoReCa au participat la evenimentul găzduit în incinta Pavilionului Expoziţional Constanţa, ȋn perioada 23-25 mai. TIMM 2024 HoReCa a oferit firmelor oportunităţi de prezentare şi promovare în cadrul expoziţiei, deschisă atât companiilor din domeniu, cât şi publicului larg.

„Este a doua ediţie a Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii ȋn Constanţa, sunt peste 120 de companii care expun pentru industria HoReCa de pe litoralul românesc. Am avut prima ediţie ȋn toamnă, pentru că am considerat că e bine să ne pregătim, ca omul gospodar, să ne facem sania vara şi carul iarna. Suntem din nou, ȋmpreună, ȋn Constanţa, la Târg, pentru că ne-au cerut-o chiar antreprenorii din Constanţa. Intenţia noastră, a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, este să ȋi sprijinim pe cei care expun, pe cei care sunt prezenţi, ca antreprenori, pe litoralul românesc, pentru a avea servicii mai bune şi mai ieftine, pentru turiştii din România şi cei din străinătate”, a declarat Radu Ştefan Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului.

Alături de echipa Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au fost prezenţi la Târg şi membri ai corpului diplomatic din Elveţia, Turcia, Vietnam, Azerbaijan, şi Serbia.

La TIMM 2024 HoReCa au participat furnizori de produse şi servicii conexe HoReCa, precum producători de echipamente profesionale, ambalaje, mobilier, prestatori de servicii de curăţenie şi amenajări, furnizori de produse alimentare, companii de HR etc.

Ca şi la ediţiile anterioare ale Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, companiile aplicante au beneficiat de prezenţă gratuită la eveniment. În plus, fiecare participant a primit o sumă forfetară în valoare de 2.500 de lei, destinată acoperirii cheltuielilor destinate deplasării şi cazării.

În cadrul workshop-urilor, seminariilor şi meselor rotunde, au fost dezbătute şi analizate provocările specifice cu care se confruntă industria HoReCa din România în 2024.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) derulează un program multianual de organizare a Târgurilor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, cu rolul de a încuraja şi stimula înfiinţarea şi dezvoltarea IMM-urilor din industria HoReCa şi domeniile conexe. Iniţiativa este implementată prin Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa, instituţie aflată în subordinea MEAT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24