Info

Roxana Gureanu, Managing Director HABAU România: „Experienţa de EMBA m-a pregătit să îmi asum un rol de management regional”

Advertorial

Roxana Gureanu, Managing Director HABAU România:...

Autor: Publicitate

20.02.2024, 07:00 581

Roxana Gureanu are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar, cu un portofoliu impresionant de proiecte coordonate, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de euro. Ocupând poziţii de conducere în cadrul unor companii de renume, precum Coca Cola HBC, S+B Group sau PORR, Roxana a fost apreciata atât pentru implementarea de strategii financiare inovatoare ce au stimulat creşterea durabilă a afacerilor cât şi pentru gestionarea provocărilor complexe ale mediului de afaceri.

De cinci ani, Roxana activează ca Managing Director - CFO al HABAU România, parte a Habau Group, poziţie in care îmbină expertiza sa financiară cu abilităţile de management operaţional. În această perioadă, compania a jucat un rol cheie în dezvoltarea infrastructurii energetice strategice europene. Amintim aici proiecte de succes precum construcţia coridorului de gaze BRUA si construcţia interconectorului de gaze dintre Serbia şi Bulgaria.

Ce rol a avut programul de Executive MBA în dezvoltarea unei cariere regionale în cadrul unei companii internaţionale?

  1. Ce te-a motivat să urmezi programul WU Executive MBA Bucharest?

După ani de experienţă practică, m-am regăsit în postura de a-mi asuma responsabilităţi extinse în proiecte din ce în ce mai complexe. În acel moment am simţit nevoia de a dobândi cunoştinţe şi abilităţi suplimentare care să-mi consolideze aceste noi perspective profesionale.

Am ales programul WU Executive MBA Bucharest datorită abordării moderne, bazate pe practică, şi a conţinutului de actualitate, bine ancorat în mediul de business real. Am luat în calcul tradiţia şi reputaţia globală a şcolii de educaţie executivă WU Executive Academy, calitatea profesorilor care predau în cadrul programului, accesul la o reţea internaţională, dar şi structura part-time a programului.

  1. Cum a contribuit programul de EMBA la dezvoltarea ta în carieră?

Participarea la programul de EMBA m-a ajutat să îmi perfecţionez gândirea analitică pentru a putea soluţiona noi tipuri de provocări şi pentru a putea lua decizii educate în probleme complexe. Programul mi-a oferit o viziune de ansamblu asupra modului integrat în care funcţionează o companie, de la partea financiară, strategie, marketing, globalizare, până la IT management şi negociere. Acest lucru mi-a facilitat tranziţia către managementul operaţional, permiţându-mi să combin cu succes zona financiară cu cea managerială.

Experienţa internaţională de care am beneficiat, prin rezidenţiatele în Austria şi în Statele Unite, a fost extrem de importantă, deschizându-mi orizonturile asupra ecosistemului de business global şi expunându-mă la bunele practici de business din alte ţări.

În acelaşi timp, EMBA-ul mi-a oferit şansa unică de a interacţiona cu colegii mei din an, directori executivi din diverse industrii, majoritatea activând în companii cu activităţi regionale. Am avut ocazia să colaborez cu colegi care aveau provocări şi abordări diferite de ale mele, să învăţ de la ei şi să generez idei noi. Sesiunile desfăşurate în clasă au fost o sursă incredibilă de învăţare şi inspiraţie şi o şansa de a cultiva o reţea de relaţii profesionale şi personale valoroase. Inclusiv într-unul dintre cele mai recente proiecte de amploare la care participa Habau România, am avut plăcerea să mă reîntâlnesc şi să interacţionez la nivel decizional cu un fost coleg din cadrul EMBA.

  1. Cum te ajută noţiunile şi abilităţile dobândite în rolul actual de manager regional?

Rolul meu actual de Managing Director – CFO  al HABAU România îmi oferă şi oportunitatea extraordinară de a superviza activităţi desfăşurate de către sucursalele companiei din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova şi de a mă implica direct în proiecte de construcţie a infrastructurii energetice strategice europene.

Înţelegerea profundă a strategiei de afaceri dobândită în cadrul programului EMBA, m-a ajutat să dezvolt o viziune strategică la nivel regional pentru companie, să identific proiecte cheie şi să aloc resursele în mod eficient.

Pe lângă cunoştinţele solide de business, programul mi-a dezvoltat abilităţi esenţiale pentru un lider, cum ar fi comunicarea eficientă, adaptabilitatea, luarea deciziilor şi gândirea critică. Acest lucru m-a ajutat să îmi îmbunătăţesc procesul decizional, astfel încât să pot găsi o soluţie corectă indiferent de complexitatea provocărilor de business întâmpinate. Toate acestea mi-au fost de ajutor inclusiv în gestionarea cu succes a unui proiect de infrastructură energetică strategică la a cărui recentă punere în funcţiune au participat Preşedinţii Serbiei, Bulgariei şi Azerbaidjanului. 

  1. Care a fost cea mai mare provocare din cadrul programului de EMBA?

Cea mai mare provocare, pentru mine, a fost organizarea eficientă a timpului astfel încât să îmbin studiile cu jobul şi familia. Deşi poate fi o misiune solicitantă, nu este imposibilă, mai ales atunci când eşti pasionat şi motivat de ceea ce faci. În ciuda provocărilor, programul a fost o oportunitate unică de a-mi dezvolta rezistenţa, adaptabilitatea şi disciplina. Iar rezultatele obţinute la final îţi oferă o satisfacţie imensă şi îţi confirmă că efortul depus a meritat pe deplin.

 

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse în valoare totală de 115.000 euro la programul WU Executive MBA Bucharest, aflat în top 45 programe de Executive MBA din lume şi singurul program din România care deţine tripla acreditare internaţională - EQUIS, AMBA şi AACSB.

Înscrierile pentru burse au loc până pe 29 mai 2024 şi se fac prin completarea aplicaţiei online. Aplicaţiile vor fi selectate de o comisie de examinare compusă din reprezentanţi ai WU Executive Academy şi reprezentanţi ai Ziarului Financiar, iar anunţarea beneficiarilor se va face în data de 17 iunie 2024 pe www.zf.ro şi în ediţia print a Ziarului Financiar.

Informaţii complete despre burse şi înscrieri sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO