Info

Soluţii integrate de eficienţă energetică pentru businessuri sustenabile în România

Advertorial

Soluţii integrate de eficienţă energetică pentru...

Autor: Publicitate

27.05.2024, 07:00 123

Înregistrăm un nou parteneriat important pentru un viitor cu industrii şi oraşe decarbonizate. E.ON Energie România mai adaugă un client B2B în portofoliu şi un partener de încredere în procesul de tranziţie spre energia verde – Serpico Trading.

Partenerul nostru, Serpico Trading, este un business de familie românesc, având peste 30 de ani de experienţă în domeniul importului şi distribuţiei de produse alimentare. Colaborarea noastră a început într-un mod atipic pozitiv, prin instalarea soluţiilor integrate de eficienţă energetică şi ulterior s-a extins cu furnizarea de energie electrică şi gaze naturale.

“Serpico este ca un copil pentru noi. Am crezut întotdeauna că o afacere durează doar dacă aduce valoare adăugată pentru clienţi, pentru angajaţi, pentru furnizori chiar.” declară Gabriela Simion - Director Comercial Serpico

Firma Serpico este o firmă de familie. Noi ne dorim să o lăsăm moştenire. Un business care vrem să continue şi sperăm ca această continuitate să fie şi la nivelul relaţiei pe care am construit-o cu E.ON.” – spune Gabriel Simion - Director General Serpico.

Din dorinţa de a eficientiza costurile cu energia, dar şi pentru a-şi reduce amprenta de carbon, Serpico a acţionat:

  1. Primul contract semnat şi prima soluţie instalată a fost E.ON PV Prosumer în anul 2022, având o capacitate de 130 de kilowaţi, cu o producţie medie anuală de 180 de megawaţi.
  2. Observând beneficiile primei centrale fotovoltaice, Serpico a luat rapid decizia de a extinde proiectul cu E.ON. Astfel, în cea de-a doua locaţie a fost implementată etapa a 2-a a proiectului, care adaugă încă 100 de kilowaţi putere instalată, generând o producţie de 130 de megawaţi anual.
  3. Orientată pe reducerea costurilor cu energia electrică, compania a luat decizia de a achiziţiona şi o soluţie E.ON Drive, instalând 4 staţii de încărcare a maşinilor electrice.
 

Cele două soluţii integrate, E.ON Photovoltaic şi E.ON Drive, sunt compatibile. Astfel, combustibilul convenţional nu doar că este înlocuit de energie electrică, dar energia electrică folosită este chiar cea produsă de panourile fotovoltaice.

Rezultatul?

  • Cu o investiţie de 235.000 Euro + TVA, Serpico beneficiază în prezent de o putere instalată de peste 230 de kilowaţi în ambele locaţii.
  • Partenerul nostru devine din ce în ce mai independent energetic. În acest moment are aproximativ 90% reducere în factură. Costurile optimizate cu energia sunt un mare beneficiu atât pentru companie, cât şi pentru clienţii săi, preţul final al produselor comercializate de Serpico fiind impactat pozitiv.
  • Amprenta de carbon a companiei a fost redusă cu 90 tone anual, iar parteneriatul construit pe încredere a determinat conducerea Serpico să extindă colaborarea cu E.ON, care a devenit şi furnizor de energie şi gaze pentru aceştia.
 

Pe lângă calcule, a contat şi persoana. Reprezentantul E.ON a inspirat încredere şi ăsta a fost un punct foarte important. Am luat decizia să facem investiţia.” – declară Gabriela Simion - Director Comercial Serpico

Soluţiile pentru independenţă energetică E.ON PV Prosumer şi E.ON Drive sunt configurabile integral, pentru a răspunde nevoilor indiferent de dimensiunea businessului. Fiecare parteneriat realizat cu E.ON Energie România se bazează pe încredere,  transparenţă şi dorinţa de a construi un mediu de afaceri mai independent energetic, mai curat, mai bun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24