Info

Laura Morăreanu, Director Devoteam Digital Impulse: „Programul de EMBA mi-a îmbunătăţit abilităţile de leadership”

Laura Morăreanu, Director Devoteam Digital Impulse:...
27.05.2024, 13:54 213

Laura Morăreanu este Directorul Devoteam Digital Impulse, o firmă de consultanţă de top specializată în strategie digitală, platforme tehnologice, date şi securitate cibernetică. Are o expertiză vastă în IT şi management, precum şi un background educaţional solid în domeniu. Fiind o adeptă a educaţiei continue, Laura a decis să urmeze şi cursuri de EMBA pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele şi abilităţile de leadership într-o industrie IT dinamică şi în continuă evoluţie.

În perioada 2021-2023 a urmat programul Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa.

Laura explică motivaţia din spatele deciziei sale astfel: „Decizia de a urma un program de EMBA a fost motivată de dorinţa de a avansa în carieră şi de a dobândi cunoştinţe şi abilităţi suplimentare, care să mă ajute să fiu mai eficientă în rolul meu şi să-mi deschidă noi oportunităţi în viitor. De asemenea, am dorit să-mi dezvolt o reţea solidă de contacte şi să învăţ de la experţii din industrie şi colegii mei din diverse domenii de activitate.”

Atunci când a ales programul de EMBA de la WU Executive Academy a luat în considerare mai mulţi factori: „În primul rând, am fost impresionată de reputaţia globală a programului, deoarece se clasează constant în topurile MBA atât la nivel local, cât şi internaţional. Acest lucru mi-a dat încrederea că voi primi o educaţie first-class, care va fi recunoscută şi valorizată de angajatori din întreaga lume. În al doilea rând, am fost atrasă de lista profesorilor internaţionali cu experienţă de la alte universităţi de top, care au predat în cadrul programului. Nu în ultimul rând, am ales un program de EMBA care mi-a oferit un calendar bine structurat, astfel încât să pot să echilibrez cerinţele programului cu responsabilităţile mele profesionale şi personale”, explică aceasta.

Programul de Executive MBA i-a oferit abilităţi şi cunoştinţe valoroase, pe care le-a aplicat deja în carieră. Educaţia cuprinzătoare de care a beneficiat i-a îmbunătăţit performanţele profesionale şi a ajutat-o să se dezvolte continuu. „Am dobândit o înţelegere profundă a strategiei de afaceri, care m-a ajutat să dezvolt o viziune strategică pentru departamentul meu, să identific iniţiativele cheie şi să aloc resursele în mod eficient. Programul mi-a îmbunătăţit, de asemenea, abilităţile de leadership, permiţându-mi să motivez echipa şi să gestionez eficient echipele. Am învăţat modele de leadership, cadre şi studii de caz care mi-au oferit instrumente practice pentru a conduce echipe cu succes. În plus, programul mi-a furnizat o bază solidă în managementul financiar, care mi-a fost de ajutor în diverse proiecte cu clienţi, dezvoltarea şi gestionarea bugetelor şi analizelor cost-beneficiu pentru investiţii în transformarea digitală”, spune Laura Morăreanu.

Conform Laurei, cea mai importantă lecţie învăţată este că, pentru a ajunge la vârful ierarhiei în cadrul unei companii, este necesar să fii un lider inspirat şi care să îi inspire pe ceilalţi. Această calitate este crucială, consideră ea, nu numai pentru a putea conduce cu succes oamenii şi proiectele, ci şi pentru a fi capabil să iei decizii importante în cadrul organizaţiei.

De asemenea, a învăţat că este esenţial să gândeşti strategic şi să îţi adaptezi abilităţile la nevoile şi cerinţele organizaţiei, în timp ce urmăreşti obiectivele pe termen lung ale companiei. Aceasta implică învăţarea continuă şi dezvoltarea personală, pentru a fi capabil să te adaptezi la schimbările din piaţă şi la noile tendinţe în afaceri.

Una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat în timpul programului, povesteşte Laura, a fost gestionarea eficientă a timpului între muncă, familie şi cursuri. În plus, curriculumul riguros şi standardele academice ridicate ale programului au fost provocări în sine. „Cursurile au necesitat o cantitate semnificativă de învăţare auto didactică, gândire critică şi rezolvare de probleme. Cu toate acestea, accentul programului pe lucrul în echipă, colaborare şi aplicare practică m-a ajutat să depăşesc aceste dificultăţi. În ciuda provocărilor, programul a fost o oportunitate incredibilă de a-mi dezvolta rezistenţa, adaptabilitatea şi o etică puternică de muncă, aspecte inestimabile în viaţa mea profesională şi personală.”

Laura Morăreanu explică ce abilităţi şi calităţi ar trebui să aibă un manager de succes, în opinia sa: „Printre acestea se numără capacitatea de a gândi strategic, de a gestiona resursele şi de a lua decizii critice în timp util. De asemenea, un manager de succes ar trebui să fie un lider bun şi să poată inspira şi motiva echipa pentru a atinge performanţe excelente. În plus, un manager de succes ar trebui să aibă o atitudine deschisă faţă de învăţare şi să fie capabil să se adapteze la schimbările în evoluţia tehnologiei şi a pieţei. În cele din urmă, ar trebui să fie un model de etică şi integritate, cu o atenţie deosebită la nevoile clienţilor şi ale angajaţilor. Acest lucru este posibil prin empatie şi autenticitate ceea ce duce la încredere şi încurajează angajamentul.”

Discutând despre viitorul educaţiei executive, Laura consideră că una dintre provocările majore ale şcolilor de business este adaptarea constantă a programelor la tendinţele din ecosistemul global de afaceri: „Programele de EMBA trebuie să ofere studenţilor abilităţi şi cunoştinţe practice şi relevante pentru noul context economic. O soluţie în acest sens ar fi colaborarea cu companii şi instituţii din industrie, precum şi implicarea liderilor de afaceri de top şi a experţilor în programele de cercetare şi predare. Un alt mod prin care şcolile de business pot adapta programele de EMBA este prin includerea de noi module care acoperă subiecte precum tehnologia digitală şi inovaţia, managementul riscului şi sustenabilitatea. Absolvenţii vor putea astfel să-şi adapteze mai bine abilităţile şi cunoştinţele la noile tendinţe şi provocări ale pieţei.”

Din perspectiva sa de lider feminin, femeile sunt încă subreprezentate în rolurile de conducere din multe industrii, în ciuda progreselor semnificative realizate în ultimii ani. Ea menţionează câteva soluţii care pot contribui la reducerea decalajului dintre managerii şi antreprenorii de sex masculin şi cei de sex feminin: promovarea diversităţii şi incluziunii, oferirea de oportunităţi de formare şi dezvoltare pentru femei şi abordarea barierelor structurale care pot împiedica femeile să avanseze în carieră, cum ar fi bias-ul inconştient, disparităţile salariale şi lipsa accesului la oportunităţi.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse în valoare totală de 115.000 euro la programul WU Executive MBA Bucharest, aflat în top 45 programe de Executive MBA din lume şi singurul program din România care deţine tripla acreditare internaţională (EQUIS, AMBA şi AACSB).

Vrei să avansezi în carieră, către o poziţie de top management sau să devii antreprenor? Aplică până pe 29 mai 2024 pentru burse şi construieşte-ţi drumul către succes alături de WU Executive MBA Bucharest!


Informaţii complete despre burse şi înscrieri sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.  

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24