Media & Advertising

Achiziţie pe piaţa de publicitate: Mediapost Hit Mail cumpără 60% din agenţia de marketing digital şi comunicare Ideologiq

Achiziţie pe piaţa de publicitate: Mediapost Hit Mail...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2022, 11:33 837

Grupul Mediapost Hit Mail a preluat 60% din acţiunile agenţiei de marketing digital şi comunicare Ideologiq, restul de 40% fiind deţinute în continuare de fondatorii agenţiei, Adrian Apostol şi Adrian Ichim.            

Ideologiq a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 2,2 milioane euro, în creştere cu 55% faţă de anul precedent. Pieţele pe care activează agenţia sunt România, Moldova, Grecia, Cipru, Croaţia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria şi Serbia.

Ideologiq a fost fondată în anul 2008 de către Adrian Apostol şi Adrian Ichim, iar în prezent are o echipă de peste 30 de persoane în Bucureşti, la care se adaugă reprezentanţii din birourile regionale ale agenţiei din Zagreb, Belgrad, Atena şi Salonic.

“Tranzacţia cu Ideologiq are valoare strategică, ea îmbogăţind atât portofoliul de soluţii cât şi cel de clienţi al grupului nostru, şi aducând în interiorul grupului o echipă de oameni pricepuţi şi capabili. De asemenea, prezenţa agenţiei Ideologiq în Grecia, Croaţia şi în Serbia, va ajuta companiile din grupul nostru să deruleze proiecte regionale. Suntem încrezători că Ideologiq îşi va continua creşterea rapidă şi în anii care urmează. Achiziţia pachetului de control al Ideologiq este prima dintr-o serie de achiziţii ale noastre în România, adăugând astfel o componentă de creştere prin achiziţii, celei de creştere organică. Am crescut continuu şi susţinut, de la 8 milioane de euro la momentul intrării în grupul Poştei Franceze, în 2008, la 49 de milioane de euro în 2021”, a declarat Marian Şeitan, Director General , Mediapost Hit Mail.

Portofoliul curent de servicii al agenţiei cuprinde strategie şi consultanţă pentru digitalizare, creaţie, branding, dezvoltare de platforme (site-uri, aplicaţii, magazine online), evenimente online, programe de loializare, comunicare social media, media & performance (SEO, CRO, Media planning & buying).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO