Media & Advertising

Gala ZF 25 a celebrat Top 10 cele mai valoroase companii din România, performerii businessului românesc şi contributorii la dezvoltarea economică a ţării

Top 10 cele mai valoroase companii din România, la gala ZF 2023

Autor: Valeriu Dănilă , Ştefan Stan

27.11.2023, 00:08 2110

Ziarul Financiar a premiat joi seară cele mai valoroase zece companii din România, performerii businessului românesc precum şi contributorii la dezvoltarea economică a României într-o gală la care au particpat peste 800 de executivi, antreprenori şi oficiali.  La gală au participat preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, premierul României Marcel Ciolacu, cei mai importanţi executivi şi antreprenori din România  Invitatul special al galei a fost Lionel Barber, fost redactor-şef al Financial Times în perioada 2005-2020, cel mai important ziar de business din Europa, timp de 15 ani.

Ziarul Financiar a pre­miat businessul româ­nesc într-o seară de gală în faţa a 800 de antreprenori şi execu­tivi. În afara premiilor con­sacrate care sunt oferite celor mai valoroase zece companii din România stabilite în fie­care an de Topul Celor Mai Valoroase Companii, ediţia 2023, care urmează să apară până la sfârşitul anului, au fost acordate 20 de premii speciale pentru contribuţia companiilor, a organi­zaţiilor, dar şi a liderilor români la dezvoltarea economică a României în ultimii 25 de ani.

Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar

„Pentru Ziarul Financiar a fost o călătorie incredibilă, fabuloasă, la fel şi pentru noi, cei care am putut să scriem aici şi să spunem povestea evoluţiei businessului din România. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care ne-au însoţit pe parcursul celor 25 de ani, partenerilor, sponsorilor, advertiserilor, abonaţilor, colegilor şi, nu în ultimul rând, cititorilor Ziarului Financiar. În 1998, când PIB-ul era de 40 mld. dolari, când inflaţia era de 40%, când salariul mediu era 150 de dolari, nu credeam că vom ajunge în câţiva ani la un PIB de 100 mld. euro, pe care l-am atins la intrarea în Uniunea Europeană, sau la 320 de miliarde de euro, cât este acum“, a spus Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar.

Adrian Sârbu, fondatorul Ziarului Financiar

„Propun un membru permanent al coaliţiei de guvernare: comunitatea de business. Nu-i un partid, este funda­mentul oricărei societăţi demo­cratice. Ziarul Financiar are un tagline: «Totul pentru business, totul este business». Schimbăm tagline-ul. Rămâne «Totul este business. Businessul e puterea». Avem o premieră. Pentru prima dată în 25 de ani, liderii primelor două partide din România şi prim-miniştrii coaliţiei ne-au făcut onoarea să vină“, a spus Adrian Sârbu, fondatorul ZF.

Sorin Pîslaru, redactorul-şef al Ziarului Financiar

„Astăzi a venit momentul să nu ne mai vindem creierele unul câte unul şi nici forţa braţelor una câte una. Nu. Altfel trebuie să facem. În companii locale şi în branduri trebuie să creştem, să punem forţa de muncă a României în companii şi în branduri şi să atacăm pieţele străine după ce ducem PIB-ul la 300, 400, 500, 1.000 de miliarde“, a spus Sorin Pâslaru, redactorul şef al Ziarului Financiar.

Dan Şucu, preşedintele Concordia

„Având în vedere că noi facem cu toţii aici sute de bugete, noi ne propunem să fim foarte implicaţi în tot ce are legătură cu construcţia bugetului României, domnule Ciucă şi domnule Ciolacu, vom fi foarte, foarte doritori să ajutăm cu expe­rienţa noastră în tot ce înseamnă partea aceasta de venituri, în aşa fel încât să avem convingerea că ajutăm la construcţia unui buget în totalitate realizabil“, a spus Dan Şucu, om de afaceri, fondator Mobexepert şi al patronatului Concordia.

Lionel Barber, fost director al Financial Times

„Trebuie să facem tehnologia să funcţioneze pentru noi, nu să fim sclavii ei. Tehnologia nu trebuie să fie un substitut al judecăţilor de valoare. Ca jurnalişti trebuie să fim mai degrabă corecţi decât să fim primii”, a spus Lionel Barber, fost redactor-şef al Financial Times.

A fost un acordat un premiu special fiicelor lui Constantin Stroe, fost director la Dacia, care a con­tri­buit într-un mod decisiv la privatiza­rea Dacia şi la integrarea fabricii de la Piteşti în Grupul Renault. De ase­menea, au fost premiate bănci, com­panii de telecomunicaţii, companii de audit şi consultanţă, asiguratori, pro­ducători de bunuri de larg consum, BVB, tineri antre­prenori, mari uni­ver­sităţi, Camera de Comerţ şi Industrie, dezvoltatori imobiliari, fir­me de servicii medicale şi de retail pharma.

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO