Media & Advertising

Time Warner da 4,5 mld. dolari cash pentru MGM

03.09.2004, 00:00 13



Indelungata licitatie pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer a intrat intr-o noua etapa dupa ce gigantul media Time Warner si-a revizuit oferta, pana la suma cash de 4,5-4,6 miliarde dolari pentru ultimul studio independent de la Hollywood.



Astfel, Kirk Kerkorian, investitorul ce detine pachetul majoritar la MGM, se vede pus in fata unei oferte cash, spre deosebire de oferta in actiuni Time Warner, valabila anterior. Manevra impune o decizie clara intre cele doua oferte cash avansate pentru MGM. Un consortiu condus de gigantul japonez Sony avansase o oferta ce evalua studioul la aproape 4,8 miliarde de dolari, fiind insa conditionate de clauze care ar putea ameninta preluarea, mai ales in cazul unei anchete de durata din partea autoritatilor de reglementare a concurentei.



Totodata, ridicarea stachetei de catre Time Warner a fost stimulata de un comunicat oficial MGM care dezmintea iminenta vanzarii, afirmand ca studioul va continua sa exploreze "alternative strategice".



MGM a fost scos la vanzare din primavara, cand consortiul condus de Sony era principalul pretendent pentru achizitionarea sa. Negocierile s-au blocat insa din cauza complicatei structuri a grupului condus de Sony, din care mai faceau parte fondurile private de investitii Providence Equity Partners si Texas Pacific Group. In vreme ce surse apropiate tranzactiei, citate de Financial Times, sugereaza ca decizia ar putea fi luata saptamana viitoare, acestea nu exclud posibilitatea unei amanari a vanzarii, pana la aparitia unor alti potentiali cumparatori, cum ar putea fi NBC Universal. andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO