Media & Advertising

Una dintre cele mai brutale crime din Marea Britanie, comemorată de Cosmopolitan cu o copertă specială creată de Leo Burnett

 Una dintre cele mai brutale crime din Marea Britanie,...

Autor: Oana Stupinean

17.01.2015, 17:54 773

În 2004, Shafilea Ahmed, o femeie de 17 ani de origine pakistaneză din Marea Britanie, a fost ucisă prin sufocare de părinţii ei în faţa fraţilor mai mici, după ce aceasta a refuzat căsătoria aranjată, scrie Adweek.

Moartea tinerei de 17 ani este rememorată pe coperta numărului din februarie al revistei Cosmopolitan din Marea Britanie, pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la aşa-numitele crime de onoare.

Leo Burnett Change, ramura agenţiei de publicitate cu acelaşi nume, dedicată schimbărilor sociale, a realizat copera revistei Cosmopolitan, cu imaginea unei femei sufocate de o folie de plastic care înveleşte revista. Campania îşi propune să ajute victimele care suferă de pe urma violenţei din considerente de onoare.

Campania include şi un video de 7 secunde, în care se arată cum plasticul este rupt, semnificând eliberarea femeilor din violenţă.
Revista Cosmopolitan împreună cu Karma Nirvana şi Henry Jackson Society, organizaţii care luptă împotriva violenţei şi mariajului forţat, vor organiza o zi memorială a femeilor agresate din Marea Britanie care va avea loc pe 14 iulie, fiind ziua de naştere a Shafilea Ahmed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO