Mediafax.biz Exclusiv

ACI Cluj va construi o sală de sport cu 3.000 de locuri la Sfântu Gheorghe, contract de 13 mil. euro

Autor: Ioan Dornescu

25.10.2011, 13:52 199

Contractul a fost atribuit la începutul lunii octombrie, prin licitaţie deschisă, criteriile fiind preţul ofertei, cu o pondere de 70%, perioada de garanţie (15%) şi termenul de mobilizare în această perioadă (15%).

Primăria arată, în anunţul de atribuire, că a primit şase oferte pentru acest proiect, estimat iniţial la 86,6 milioane lei.

Lucrările sunt finanţate de la bugetul local şi vor dura 41 de luni de la data atribuirii, conform anunţului de participare.

Compania de construcţii ACI Cluj s-a desprins din fostul Trust de Construcţii Industriale în anul 1991 şi are mai mulţi acţionari, printre care se numără oamenii de afaceri Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă (preşedintele Băncii Transilvania), Dorel Goia şi Gicu Gânscă.

Unul dintre cele mai importante contracte ale companiei clujene a fost stadionul Cluj Arena, investiţie de circa 35 milioane euro realizată în consorţiu cu alţi constructori.

ACI Cluj a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 122,3 milioane lei şi un profit net de 7,7 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels