Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile producătorului de confecţii din grupul italian Euroholding scad cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

18.12.2011, 18:41 109

"O scădere în acest an a cifrei de afaceri nu ne mulţumeşte, însă suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia afacerilor în 2012. Obiectivul nostru vizează nu doar creşterea cifrei de afaceri, ci mai ales rentabilitatea afacerii", a declarat Luca Serena, preşedintele grupului italian Euroholding, din care face parte şi producătorul de confecţii I.M.P.

România Industrial Co. Reprezentanţii companiei spun că structura producţiei s-a schimbat în funcţie de diversele stadii de dezvoltare ale sectoarelor industriale.

De exemplu, în momentul de faţă circa 70% din produsele companiei se adresează segmentului de mobilă tapisată.

"În zona de vest şi nord-vest a ţării s-au dezvoltat fabrici de mobilă care lucrează pentru branduri cunoscute. Totodată, ne-am dezvoltat activităţile şi pe pieţele învecinate României, precum Serbia, Ungaria sau Moldova", a afirmat preşedintele grupului Euroholding.

I.M.P. România Industrial Co S.A. a fost înfinţată în anul 1995 şi face parte din grupul Euroholding, controlat de italienii de la Industrie Maurizio Peruzzo, unul dintre cei mai importanţi producători de textile la nivel mondial. Cifra de afaceri a grupului Euroholding a avansat anul trecut cu circa 18%, la 65 milioane de euro, în special datorită creşterii lucrărilor din sectorul public, dar şi a sectorului auto, în condiţiile în care grupul este furnizor de căptuşeli pentru scaune de maşini şi material antifonic pentru Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO