Auto&transporturi

O companie româno-germană va deschide fabrică de piese din materiale flexibile pentru autoturisme

Autor: Gabriel Botezatu,

21.10.2010, 16:36 20

"În primă fază, vom şablona şi vom tăia piese din materialeprecum trilaminat, bilaminat, piele sau textil. Acestea suntdestinate componentelor precum mânere, feţe de uşi, cotiere,plafoane, huse de protecţie etc. Odată ce vom avea contracte ferme,poate vom executa şi piese finite care se încadrează în arianoastră de acoperire", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Cherciu,directorul general al Polisea şi administratorul noii firme.

Acţiunile HD Automotive International sunt deţinute în mod egalcele două firme.

În prezent, Polisea produce la Craiova role din hârtie destinatăproceselor tehnologice de croire din industria auto, textilă şimobilă, şi este importator de echipamente Gerber Technology atâtpentru şpănuirea materialelor flexibile, cât şi pentrucroirea/decuparea acestora.

Automotive Stefani este producător de materiale flexibile pentruindustria auto şi are clienţi precum Audi, BMW şi Volkswagen.

Fabrica HD Automotive International va fi amenajată prinextinderea unităţii de producţie a Polisea din localitateaPieleşti, lângă Craiova, iar fondurile necesare investiţiei vor fiasigurate în mode egal de cele două firme din resurse proprii.

"Sperăm ca noua unitate de producţie să fie finalizată la pânăla sfârşitul anului, iar la începutul lui 2011 să aducem primeleutilatje. Producţia ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.Nu putem comunica în acest moment valoarea investiţiei, însămomentul în care se vor încheia contracte ferme atât cu firmeproducătoare din industria auto aflate deja în România, dar şipentru piaţa externă, investiţia va creşte în consistenţă", aprecizat Cherciu.

Polisea fost infiinţată în 1994 şi este controlată de DanCherciu, care deţine 90% din acţiuni, soţia sa, Mirela (5%), şialte două persoane (5%).

Firma a realizat anul trecut afaceri de 7 milioane lei, înscădere cu 6% faţă de 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO