Mediafax.biz Exclusiv

Binoit, Michelin: Piaţa de anvelope va creşte cu 70% în acest an

03.05.2011, 13:02 178

"Ca săfiu sincer, în 2011 vom depăşi toate recordurile", spuneBinoit.

Estimările producătorilor, rezultate din discuţiile cu ceicare lucrează direct cu utilizatorul final, indică un avans cuprinsîntre 30% şi 100%.

Gura deoxigen pentru cei care lucrează cu anvelope vine după un 2009 încare piaţa a scăzut cu o cincime şi un 2010 în care vânzările aucrescut cu 3-4%, mai ales pe finalul anului.

Preţurile nu au scăzut anul trecut pentru că, deşi maşinilenoi s-au vândut mai ieftin, nu s-a întâmplat la fel şi în cazulcomponentelor auto.

Proiectul de act normativ care dă undă verde amenzilor pentrucei care nu se echipează corespunzător pe timp de iarnă prevedesancţionarea cu amenda între 2.500 şi 4.000 de lei pentruconducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cuzăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope deiarnă.

Actul include şicauciucurile all season.

Noileprevederi legislative sunt cea mai bună veste pentru producătorii,distribuitorii şi comercianţii de anvelope din ultimiiani.

Anul trecut în România aufost vândute 1.500.000 de anvelope de iarnă, din totalul de treimilioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24