Mediafax.biz Exclusiv

Brandurile Secuiana şi Adam’s au fost susţinute de revenirea exportului şi de vânzări mai bune în trim. II

Autor: Laurentiu Cotu

10.07.2011, 19:26 140

Compania şi-a bugetat pentru acest anafaceri totale de circa 5 mil. euro, mai mult cu 8% faţă de anultrecut. Secuiana a încheiat 2010 cu o cifră de afaceri de circa 4,6mil. euro, în scădere cu 20% faţă de anul 2009. Exportul ajungeaanul trecut la 27% din cifra de afaceri a companiei.

"În primul semestru am crescutvânzările la export, tendinţa fiind de stabilizare la nivelulactual pentru tot parcursul anului. Totodată, piaţa internă amanifestat o evoluţie pozitivă în trimestru doi şi sperăm catrendul să continue şi în următoarea perioadă de timp", a declaratpentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general alSecuiana.

Principalii clienţi ai companiei laexport sunt Bruno Saint Hillaire şi Mise au Green din Franţa, ICCompany din Danemarca, Cover 50 din Italia. Pe piaţa internă,majoritatea producţ iei se comercializează în cadrul magazinelorproprii, sub brandul Adam's.

La începutul anului, compania avea 31de magazine proprii, plus alte 5 unităţi în franciză în oraşe maridin ţară. Capacitatea zilnică de producţie a fabricii din Covasnaeste de 1.500 de pantaloni.

Compania a ajuns în prezent la 460 deangajaţ i, în condiţiile în care, de la începutul anului au fostrecrutaţi peste 50 de oameni, majoritatea fiind confecţioneri.Conducerea Secuiana intenţionează să continue recrutările începândcu luna septembrie (încă 35-40 de persoane) dacă vor exista comenzisuplimentare.

Secuiana avea anul trecut aproximativ1.600 de acţionari, persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi aicompaniei. Firma face parte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiescalături de producătorii de textile Seconf SA şi S'mode SA şicompania de transport Secuiana Trans.

Competitorii Secuiana pe piaţa internăsunt Peek & Cloppenburg, C&A, Steilmann, Bigotti,Cavaliere, Meyer sau Dynasty, iar principalii producători detextile Rosko Textil din Arad, Rifil Săvineşti, Alison Hayes sauIaşitex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO