Mediafax.biz Exclusiv

CFR va închide 30% din reţeaua feroviară dacă nu externalizează întreţinerea

Autor: Lidia Neagu

10.02.2011, 12:52 118

Planul strategic pentru îmbunătăţirea activităţii companieivizează reducerea pierderilor cu 25% şi neacumularea de arieratenoi în acest an, se arată în scrisoarea de intenţie convenită deGuvern cu FMI, document obţinut de MEDIAFAX.

Proiectul de buget pentru acest an al CFR SA prevede pierderi de748,39 milioane lei, în scădere cu 39% faţă de anul trecut, cândcompania a înregistrat un rezultat negativ de 1,04 miliarde delei.

La finele anului trecut, nivelul arieratelor către bugetul destat şi furnizorii de energie electrică a ajuns la 5,36 miliardelei.

Potrivit celor mai recente date, lungimea totală a liniilor decale ferată din România era de 20.210 kilometri, din care 17.691kilometri infrastructură feroviară publică administrată de CFR SAşi 2.519 kilometri în administrare privată.

Degradarea stării tehnice a infrastructurii feroviare a impus înultimii ani reducerea vitezelor maxime de circulaţie a trenurilor.Aproape 40% din reţeaua de cale ferată şi peste 60% din numărultotal de poduri şi podeţe au depăşit termenul limită la care ar fitrebuit reparate, situaţie care sporeşte riscul producerii deaccidente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24