Mediafax.biz Exclusiv

CNSC a obligat Poliţia să reanalizeze ofertele primite pentru un sistem IT de 15,2 mil.lei

Autor: Adrian Dumitrache

19.05.2011, 15:50 199

Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC) obligă autoritatea contractantă ca în termen de zece zile dela comunicare să reanalizeze ofertele.

Cu o valoare de 15,2 milioane de lei (TVA inclusă), ofertelepentru licitaţia organizată de IGPR au fost deschise la 7 februarieşi au vizat furnizarea Sistemului informatic integrat privindsuportul decizional şi organizaţional pentru dezvoltareacapacităţii administrative a IGPR (SIISDODCA).

Alături de Ericsson Telecommunications România, liderulasocierii care a inclus şi societăţile SoftwareDevelopment&Consulting şi S&T România, au mai depus oferteNess România şi Power Net Consulting.

Oferta Ness România s-a ridicat la 11,84 milioane de lei, urmatăde cea a Ericsson Telecomunicaţii România - 10,52 milioane de leişi a Power Net Consulting - 8,05 milioane de lei

Prin contestaţia depusă la CNSC la 30 martie, EricssonTelecommunications România a solicitat anularea raportuluiprocedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia şireevaluarea ofertelor depuse în aplicarea procedurii.

Pe de altă parte, Power Net Consulting a solicitat, la 22aprilie, admiterea unei cereri de intervenţie şi respingerea canefondată şi neîntemeiată a contestaţiei depusă de EricssonTelecommunications România, precum şi menţinerea ca temeinice şilegale a actelor întocmite de IGPR, cu consecinţa continuăriiprocedurii de atribuire prin încheierea contractului care i-a fostatribuit.

"SIISDODCA urmăreşte planificarea strategică, managementulstrategic, monitorizarea, evaluarea cât şi disponibilitateainformaţiilor în ceea ce priveşte costurile administrative,răspunde nevoilor de a îmbunătăţi sistemul de luare a deciziilorşi, în acest context, contribuie la eficienţa şi eficacitateaadministraţiei publice", se precizează în caietul de sarcinidisponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Prin punerea în funcţiune a sistemului informatic, în termen deşase luni de la data atribuirii contractului, IGPR îşi va reduce cu20% costurile administrative, se mai spune în caietul desarcini.

Contractul va fi finanţat în proporţie de 85% din fondurieuropene nerambursabile şi 15% de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24