Mediafax.biz Exclusiv

CNSC obligă Poliţia Română să reanalizeze ofertele la o achiziţie IT de 15,2 milioane lei

20.07.2011, 18:44 209

Contestaţia a fost înaintată în prima parte a lunii iunie deEricsson Telecommunications România, liderul asocierii EricssonTelecommunications România, Software Development&Consulting şiS&T România.

"Anulează raportul procedurii şi adresele de comunicare arezultatului procedurii de achiziţie publică, ca acte subsecventeale raportului procedurii. De asemenea, obligă autoritateacontractantă ca, în termen de maxim 10 zile de la primirea decizieiConsiliului, să reanalizeze oferta depusă de Power Net Consulting -Romsys cu privire la justificarea preţului aparent neobişnuit descăzut şi verificarea îndeplinirii cerinţei de calificarereferitoare la prezentarea autorizării de livrare pentru produseleQuest", se arată în decizia Consiliului, datată 15 iulie.

Anterior, Inspectoratul General al Poliţiei Române a fostobligat de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC), în baza unei hotărâri din 13 mai, să reanalizeze oferteleprimite pentru această licitaţie, în urma unei contestaţii depusetot de Ericsson România la finele lunii martie.

Decizia CNSC obliga autoritatea contractantă ca în termen dezece zile de la comunicare să reanalizeze ofertele.

Cu o valoare de 15,2 milioane de lei (TVA inclusă), ofertelepentru licitaţia organizată de IGPR au fost deschise la 7 februarieşi au vizat furnizarea Sistemului informatic integrat privindsuportul decizional şi organizaţional pentru dezvoltareacapacităţii administrative a IGPR (SIISDODCA).

Alături de Ericsson România şi Power Net Consulting - Romsys, amai depus ofertă şi Ness România.

Oferta Ness România s-a ridicat la 11,84 milioane de lei, urmatăde cea a Ericsson Telecomunicaţii România - 10,52 milioane de leişi a Power Net Consulting - 8,05 milioane de lei

"SIISDODCA urmăreşte planificarea strategică, managementulstrategic, monitorizarea, evaluarea cât şi disponibilitateainformaţiilor în ceea ce priveşte costurile administrative,răspunde nevoilor de a îmbunătăţi sistemul de luare a deciziilorşi, în acest context, contribuie la eficienţa şi eficacitateaadministraţiei publice", se precizează în caietul de sarcinidisponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Prin punerea în funcţiune a sistemului informatic, în termen deşase luni de la data atribuirii contractului, IGPR îşi va reduce cu20% costurile administrative, se mai spune în caietul desarcini.

Contractul va fi finanţat în proporţie de 85% din fondurieuropene nerambursabile şi 15% de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24