Mediafax.biz Exclusiv

Creştere explozivă pentru softistii americani de la Comodo în Iaşi: de la 3 oameni la 100 în patru ani şi mai caută oameni

Americanii de la Comodo au ajuns în Iaşi de la 3 la 100 de softişti

Alina Ciubotaru, director general adjunct al filialei din Iaşi a Comodo: În mod treptat grupul Comodo a ales Iaşiul pentru tot mai multe proiecte ale sale. În momentul de faţă se dezvoltă în România nouă proiecte software, din care opt au fost concepute şi s-au dezvoltat exclusiv aici.

Autor: Adrian Seceleanu

27.09.2011, 19:22 1371

Comodo, un producător de software cu sediul central în New Jersey (SUA) care şi-a deschis în noiembrie 2007 în Iaşi un centru de dezvoltare software în care erau angajaţ i trei programatori, are acum peste 100 de angajaţi şi are în plan să intre cu produsele proprii şi pe piaţa locală, a declarat pentru ZF Alina Ciubotaru, director general adjunct al filialei din Iaşi.

Fondată în 1998 de Melih Abdulhayoglu, un antreprenor născut în Turcia, compania americană are peste 600 de angajaţi şi dezvoltă aplicaţii de securitate, antivirus şi diferite utilitare de suport atât pentru consumatori, cât şi pentru companii.

"În mod treptat grupul Comodo a ales Iaşiul pentru tot mai multe proiecte ale sale. În momentul de faţă se dezvoltă în Romania nouă proiecte software, din care opt au fost concepute şi s-au dezvoltat exclusiv aici", a spus oficialul de la Comodo.

Printre aplicaţiile la care lucrează în prezent românii angajaţi de Comodo la Iaşi se numără o soluţie de securizare/încriptare a datelor, o soluţie de mentenanţă şi optimizare a funcţionării sistemului de operare sau o aplicaţie de diagnosticare rapidă on line a problemelor de securitate ale sistemului şi chiar un browser internet. "Unele dintre soluţiile tehnice utilizate au fost chiar patentate", precizează Alina Ciubotaru.

Compania Comodo, unul dintre cele mai mari producători de software din Iaşi, are în continuare planuri de expansiune pe piaţa din România.

"Există în continuare un foarte mare potenţ ial de dezvoltare. Planurile de viitor vizează în primul rând extinderea unora dintre proiecte, atât pe partea de soluţii software, cât şi pe partea de servicii (Technical Support si Sales).În mod sigur vor demara şi proiecte noi, dat fiind că exista multe idei care se apropie de momentul concretizării", a spus Alina Ciubotaru.

Comodo are în plan şi să intre pe piaţa locală de soft cu produsele proprii, cu aplicaţii pe zona de securitate şi de suport. "Plănuim intrarea pe piaţa din România, în special cu produsele cu potenţial foarte mare de utilizare Geek Budy şi Comodo Internet Security." Americanii de la Comodo au sucursale şi în Marea Britanie, China, India şi Ucraina şi furnizează şi servicii de suport tehnic la distanţă.

Compania nu este listată şi nu publică, în aceste condiţii, date despre vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO