Mediafax.biz Exclusiv

Divizia de fashion a RTC se extinde de anul viitor cu reţeaua Debenhams în mai multe ţări din regiune

10.12.2010, 13:43 22

"Vomdeschide un magazin Debenhams în martie, în incinta complexuluicomercial Westend din Budapesta, pe o suprafaţă de 2.135mp.Suntem în discuţii avansate pentruîncă două magazine în capitala Ungariei, dintre care unul va filansat tot în cursul anului viitor. În paralel, am demarat discuţiipentru alte magazine în Ucraina, Serbia, Croaţia şi Slovenia", adeclarat pentru Ziarul Financiar Bogdan Macarie, CEO-uldiviziei.

Elnu a precizat data noilor deschideri.

Rafar Distribution Group a renunţat anul acesta la nouăbranduri, care pe timp de criză nu au convins clientul român,astfel că vânzările diviziei au scăzut cu 25% în acest an faţă de2009. Practic singurele mărci rămase pe segmentul de îmbrăcăminte,accesorii şi încălţăminte al grupului RTC sunt Debenhams şiAldo.

Laînceputul acestui an, RTC a semnat un nou parteneriat cu britaniciide la Debenhams, în urma căruia a primit dreptul de franciză pentru13 ţări din Europa Centrală şi de Est, în urma promisiunii că înurmătorii 15 ani compania va deschide între 75 şi 150 de magazine,atât stradale, cât şi în cadrul centrelor comerciale, în aceastăzonă.

"Pentru orice companie, extinderea pediverse pieţe înseamnă diminuarea riscului.În momentul de faţă noi depindemdoar de piaţa românească şi de realităţile ei. Sigur că aceastăextindere înseamnă şi adaptarea propriului produs laparticularităţile fiecărei pieţe în parte, însă conceptul Debenhamseste foarte uşor adaptabil, ca dimensiune de magazin, ca şi gamă deproduse, respectiv preţuri", este de părere CEO-ulcompaniei.

Magazinele vor avea minimum 1.700mp.

RTC operează opt magazineDebenhams, dintre care unul în Republica Moldova, şi patru unităţiAldo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24